Tutkimusta kolmella toimialalla

Tutkimusta kolmella toimialalla: meteorologia ja meritiede, ilmastontutkimus ja avaruus- ja kaukokartoitus.

Meteorologian ja meritieteen tutkimusohjelmassa tehdään meteorologista, ilmakehätieteellistä ja fysikaalista meritieteellistä perus- ja soveltavaa tutkimusta. Tutkimuskohteina ovat muun muassa eri aikaskaalojen ennustemallit, tutkimusaloihin liittyvät tieteelliset sovellukset ja kaukokartoitushavainnot sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset ja niihin sopeutuminen.

Ilmastontutkimusohjelmassa tehdään ilmastojärjestelmän eri osiin liittyvää perus- ja soveltavaa tutkimusta. Tutkimuksen kohteina on erityisesti mennyt, nykyinen ja tuleva ilmasto sekä ilmakehän koostumus ja sen vaikutukset ilmastonmuutokseen ja ilmanlaatuun. Osa ohjelman työntekijöistä työskentelee Kuopion toimipisteessä.

Avaruus- ja kaukokartoituskeskus vastaa polaarialueiden ja lähiavaruuden tutkimuksesta ja toimintaan liittyvästä teknologian kehittämisestä. Tutkimuksen kohteina ovat erityisesti arktinen tutkimus sekä kaukokartoitus, uudet havaintomenetelmät ja avaruus. Avaruus- ja kaukokartoituskeskukseen kuuluvat Arktinen avaruuskeskus ja Sodankylän toimipiste.

Uutisia tutkimuksesta

Mitä ajankohtaista tutkimuksessa tapahtuu juuri nyt?

Vuosittain julkaisemme yli 400 kansainvälisesti ennakkotarkastettua julkaisua. Kerromme Ilmatieteen laitoksen tutkimuksista ja niiden tärkeimmistä tuloksista Ajankohtaista-osiossa.

Seuraa tutkimusuutisia

Viestimme ajankohtaisista tutkimusaiheista myös X:ssä. Ota seurantaan @IlmaTiede.