Ilmatieteen laitoksen avoin data

Suurin osa Ilmatieteen laitoksen tietoaineistoista on saatavilla avoimena datana. Tietoaineistot ovat koneluettavassa, digitaalisessa muodossa.

Avoimen datan rajapinnan kautta voi ladata Ilmatieteen laitoksen tuottamia tietoaineistoja koneluettavassa muodossa maksutta.

Avoimen datan rajapinnan kautta voi ladata Ilmatieteen laitoksen tuottamia tietoaineistoja koneluettavassa muodossa maksutta. Datan lataamiseen tarvitaan jonkin verran teknistä osaamista ja datan käyttöön tietoa myös meteorologiasta. Ohjeita on sekä suomeksi että englanniksi. Englanniksi ohjeistus on laajempi ja teknisempi. Suomeksi ohjeita on vähemmän.

Ilmatieteen laitoksen tuottamien aineistojen lisäksi, avoimen datan palvelusta löytyy myös Fintrafficin tiesäähavaintoja, Säteilyturvakeskuksen mittauksia sekä kuntien ilmanlaatumittauksia.

Tutustu avattuihin aineistoihin. Erityisen hyödyllinen on taulukko ja siihen linkitetyt tekstit.

Sää-, meri- ja ilmanlaatuhavaintoja voit ladata myös verkkosivuilla olevan Havaintojen lataus -palvelun kautta.

Kysymyksiä ja vastauksia avoimesta datasta

Tietoaineistoihin liittyvät palvelut

Ilmatieteen laitos tarjoaa tietoaineistoihin liittyvää maksullista neuvontaa ja konsultointipalvelua. Apua ja neuvoja on saatavilla esimerkiksi avoimen datan käyttämiseen ja käsittelemiseen. Ota yhteyttä.