Säätiedotus 10.7.2020 klo 22

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää jatkuu epävakaisena. Lauantaiaamulla saapuu etelästä sadealue maan etelä- ja itäosaan.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Yöllä enimmäkseen poutaa ja osaksi selkeää. Aamulla etelästä alkaen pilvistyvää ja monin paikoin sadetta, joka voi etelässä ja idässä olla runsasta. Yön alin lämpötila 6...11 ja päivän ylin 15...20 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta. Päivällä voimistuvaa pohjoiseen kääntyvää tuulta, etelässä ja idässä tuuli voimistuu puuskaiseksi.

Maan pohjoisosassa

Puolipilvistä tai pilvistä ja monin paikoin sadekuuroja. Päivällä kuitenkin Kainuussa ja Pohjois-Lapissa enimmäkseen poutaa. Yön alin lämpötila 5...10 ja päivän ylin 13...19 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta.

Tuulivaroitus maa-alueille

Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa pohjoistuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 10.7.2020 klo 22

Myrskyvaroitus

Suomenlahden länsiosa

Luoteismyrskyä 21 m/s.

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahden itäosa

Lounaistuulta 19 m/s.

Pohjois-Itämeren itäosa

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 15 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Saaristomeri

Pohjoistuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus

Suomenlahdella esiintyy iltapäivällä kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Pohjois-Eurooppa kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Etelä-Itämerellä oleva osakeskus liikkuu kohti Suomenlahden länsiosaa ja syvenee samalla.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahden itäosa

Etelänpuoleista tuulta 2-6 m/s. Yöllä tuuli kääntyy itään ja alkaa voimistua, aamulla 5-9 m/s. Päivällä edelleen voimistuvaa lounaaseen kääntyvää tuulta, myöhemmin iltapäivällä 13-19 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti myös ukkosta. Aamusta alkaen sadetta.

Suomenlahden länsiosa

Etelänpuoleista tuulta 2-6 m/s. Yöllä tuuli kääntyy itään ja alkaa voimistua, aamulla 6-10 m/s. Päivällä edelleen voimistuvaa luoteeseen kääntyvää tuulta, iltapäivällä 15-21 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti myös ukkosta. Aamuyöstä alkaen sadetta.

Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri

Etelän ja idän välistä tuulta 2-6 m/s. Yöllä voimistuvaa pohjoisen ja idän välille kääntyvää tuulta, aamuyöllä 6-10 m/s. Pohjois-Itämeren itäosassa päivällä pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 10-15 m/s, Pohjois-Itämeren länsiosassa ja Saaristomerellä 7-12 m/s. Yöllä etelästä alkaen sadetta.

Ahvenanmeri ja Selkämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-6 m/s. Aamusta alkaen pohjoistuulta 5-10 m/s. Paikoin sadekuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Lännen ja lounaan välistä tuulta 5-10 m/s. Iltayöllä tuuli heikkenee, yöstä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti myös ukkosta. Lauantaina enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Etelän ja lounaan välistä tuulta 4-8 m/s. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Päivällä idän ja koillisen välistä tuulta 4-8 m/s. Sadekuuroja, paikoin myös ukkosta. Aamulla etelästä alkaen sadetta.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 10.7.2020 klo 19

Odotettavissa lauantai-illasta sunnuntai-iltaan:

Suomenlahti

Heikkenevää lännenpuoleista tuulta, myrskyn todennäköisyys aluksi 30 prosenttia. Sunnuntaina etelän ja lännen välistä tuulta alle 10 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Pohjanlahti

Selkämerellä pohjoisen ja lännen välistä tuulta alle 10 m/s, muuten enimmäkseen heikkoa tuulta.