Säätiedotus 30.10.2020 klo 12

Kylmempää ilmaa virtaa Jäämereltä maan pohjoisosaan. Etelässä on enimmäkseen pilvistä ja paikoin sataa vähän vettä.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Pilvistä tai lähes pilvistä ja paikoin vähän vesisadetta tai tihkua. Yöllä ja aamulla paikoin myös sumua. Päivän ylin lämpötila on tänään 5...10 astetta, huomenna idässä vähän alempi. Yön alin -1...+6, alueen pohjoisimmassa osassa -5...+2 astetta. Heikkoa tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Pohjoisesta alkaen enimmäkseen poutaa ja paikoin selkeämpää. Yöllä ja aamulla paikoin sumua. Päivän ylin lämpötila on tänään -1...+4, huomenna -2...+2 astetta. Yön alin -5...-10 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Lapissa

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Lämpötila on päivällä -1...-5 astetta ja yön alin on -10...-20 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännen ja pohjoisen välistä tuulta, huomenna tuuli kääntyy etelään.

Säätiedotus merenkulkijoille 30.10.2020 klo 12

Korkeapaine vahvistuu Pohjois-Suomessa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Yöllä Selkämeren eteläosassa voimistuvaa etelän ja lounaan välistä tuulta, aamusta 4-8 m/s. Paikoin sadekuuroja ja utua.

Selkämeren pohjoisosa

Koillisenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Yöllä etelän puolelle kääntyvää tuulta. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Pohjoisenpuoleista tuulta 5-9 m/s, yöllä kaakkoon kääntyvää tuulta 3-7 m/s. Aamulla etelänpuolelle kääntyvää tuulta 6-10 m/s Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Lännenpuolelle kääntyvää tuulta 1-5 m/s. Yöllä pohjoistuulta, aamulla kaakkoon kääntyvää tuulta. Sadekuuroja ja paikoin utua, enimmäkseen hyvä näkyvyys.