Säätiedotus 27.5.2022 klo 22

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on epävakaista. Erityisesti maan länsi- ja pohjoisosassa tulee sadetta tai sadekuuroja. Kylmempää ilmaa virtaa Lappiin idästä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin sadetta tai sadekuuroja, iltapäivällä mahdollisesti ukkosta. Yön alin lämpötila 4...8 astetta ja päivän ylin 11...15 astetta, lännessä paikoin alempi. Heikkoa tuulta.

Maan itäosassa

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin sadekuuroja. Yön alin lämpötila 5...9 astetta ja päivän ylin 13...18 astetta. Heikkoa tuulta.

Maan pohjoisosassa

Pilvistä ja monin paikoin sadetta tai sadekuuroja, yöllä alueen pohjoisosassa mahdollisesti myös räntäsadetta. Yön alin lämpötila +1...+8 astetta ja päivän ylin 5...16 astetta, lämpimintä illalla idässä. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, aluksi kuitenkin Pohjois-Lapissa navakkaa koillistuulta. Huomenna idänpuoleista tuulta

Säätiedotus merenkulkijoille 27.5.2022 klo 22

Pohjois-Euroopan yllä on laaja matalapaineen alue. Matalapaineen osakeskus liikkuu idästä Lappiin.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti

Lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Iltapäivällä itäosassa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Paikoin sadekuuroja sekä utua tai sumua.

Pohjois-Itämeren itäosa

Lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamuyöstä alkaen luoteenpuoleista tuulta 1-4 m/s. Paikoin sadekuuroja sekä utua tai sumua.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Yöllä voimistuvaa luoteistuulta, aamusta alkaen 4-9 m/s. Saaristomerellä tuuli voimistuu vasta myöhemmin iltaa kohti. Paikoin sadetta tai sadekuuroja sekä utua tai sumua.

Selkämeri ja Merenkurkku

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aamupäivällä pohjoisesta alkaen pohjoisenpuoleista tuulta 4-8 m/s, iltapäivällä Merenkurkussa koillisenpuoleista tuulta 1-5 m/s. Paikoin sadetta tai sadekuuroja sekä utua tai sumua.

Perämeri

Luoteenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Yöstä alkaen pohjoisenpuoleista tuulta, aamulla tuuli heikkenee, päivällä tuulta 1-5 m/s. Ajoittain sadetta ja utua tai sumua.

Saimaa

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Paikoin sadekuuroja. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, aamulla paikoin utua tai sumua.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 27.5.2022 klo 19

Odotettavissa lauantai-illasta sunnuntai-iltaan:

Suomenlahti

Enimmäkseen heikkoa etelän ja lännen välistä tuulta, sunnuntaina iltapäivällä alle 10 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri

Pohjoisen ja lännen välistä tuulta alle 10 m/s.

Perämeri

Todennäköisimmin heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta. Sunnuntaina pohjoisen ja idän välinen tuuli voimistuu, päivällä alle 10 m/s.