Säätiedotus 23.4.2021 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on kylmää, epävakaista ja enimmäkseen pilvistä suuressa osassa maata.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Enimmäkseen pilvistä ja etenkin Pohjanmaalla sekä alueen pohjoisosassa ajoittain lumi- tai räntäsadetta. Muualla vesi- tai räntäkuuroja, yöstä alkaen paikoin myös lumikuuroja. Länsirannikon tuntumassa lumi- tai räntäsade on ajoittain jatkuvampaa myös huomenna. Päivälämpötila +2...7 ja yön alin nollassa tai vähän sen yläpuolella. Heikkoa tuulta, Pohjois-Pohjanmaalla kohtalaista pohjoisen ja idän välistä tuulta, länsirannikolla navakkaa sekä puuskaista pohjoisenpuoleista tuulta.

Maan itäosassa

Puolipilvistä tai pilvistä sekä melko yleisesti vesi- tai räntäkuuroja, mahdollisesti myös lumirakeita sekä ukkosta. Yöllä enimmäkseen poutaa ja selkeämpää, mutta paikoin sumua. Päivälämpötila +3...9 ja yön alin +1...-2 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Lapissa

Pohjois-Lapissa selkeää ja enimmäkseen poutaa. Muualla enimmäkseen pilvistä ja melko yleisesti lumi- tai räntäsadetta, illemmalla myös Keski-Lapissa. Yön kuluessa lumisade leviää Pohjois-Lappiin. Päivälämpötila on -1...+4 ja yön alin 0...-3, Pohjois-Lapissa -3...-9 astetta. Enimmäkseen kohtalaista pohjoisen ja idän välistä tuulta.

Tuulivaroitus maa-alueille

Pohjanmaan maakunnassa pohjoisenpuoleinen tuuli on tänään ja huomenna sekä Satakunnassa huomenna voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.4.2021 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 19 m/s.

Merenkurkku ja Perämeri

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 19 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 17 m/s.

Aallokkovaroitus

Pohjois-Itämeren itäosassa, Selkämeren eteläosassa, Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa esiintyy kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä.

Maan etelä- ja keskiosassa on matalapaine.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Myöhemmin iltapäivällä länsiosassa luoteistuuli voimistuu, illasta alkaen 7-12 m/s. Itäosassa lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Vesikuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 13-17 m/s. Yöstä alkaen Pohjois-Itämeren länsiosassa ja Ahvenanmerellä luoteistuulta. Vesikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 15-19 m/s, yöstä alkaen 13-17 m/s. Paikoin vesi- tai lumisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 15-19 m/s, yöstä alkaen 13-17 m/s. Ajoittain lumi- tai räntäsadetta, kohtalainen tai huono näkyvyys.

Saimaa

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Vesi- tai räntäkuuroja, muuten hyvä näkyvyys.