Säätiedotus 25.9.2021 klo 12

Monin paikoin epävakaista, mutta länsirannikolla vähän selkeämpää säätä.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa

Alueen länsiosassa pilvipeite rakoilee ja enimmäkseen poutaa. Itäosassa enimmäkseen pilvistä ja paikoin heikkoja sadekuuroja, yöstä alkaen enimmäkseen poutaa. Huomenna päivän aikana todennäköisimmin vähitellen lännestä alkaen selkenevää. Päivän ylin lämpötila on 9...13 astetta, huomenna hieman korkeampi. Yön alin lämpötila on 3...8 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännen ja luoteen välistä tuulta. Huomenna päivällä tuuli heikkenee.

Maan itäosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Pilvistä ja monin paikoin sadetta tai sadekuuroja. Illalla lännestä alkaen vähitellen poutaantuvaa, huomenna aamupäivällä enimmäkseen poutaa, ja länsiosassa pilvipeite vähenee aamupäivällä. Päivän ylin lämpötila tänään on 6...11 astetta, huomenna hieman korkeampi. Yön alin lämpötila on 2...8 astetta, paikoin hallaa pohjoisessa. Heikkoa tai kohtalaista kaakkoistuulta, huomenna tuuli kääntyy luoteeseen.

Lapissa

Enimmäkseen pilvistä ja monin paikoin vesisadetta. Yöstä alkaen enimmäkseen poutaa ja aamupäivällä vaihtelevaa pilvisyyttä. Päivän ylin lämpötila on 4...9 astetta, huomenna lähes sama. Yön alin 0...+7 astetta. Vähitellen heikkenevää etelän ja idän välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 25.9.2021 klo 12

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa, Saaristomeri ja Selkämeri

Luoteistuulta 12 m/s.

Perämerellä oleva matalapaine liikkuu kohti kaakkoa. Huomenna Suomen yllä on korkeapaine.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Lännen ja luoteen välistä tuulta 4-8 m/s, illasta alkaen 7-12 m/s. Yöllä tuuli kääntyy luoteeseen, aamulla pohjoisen ja luoteen välille. Aamulla lännestä alkaen tuuli heikkenee, päivällä 6-10 m/s. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 6-10 m/s, Pohjois-Itämeren itäosassa ja Saaristomerellä ylimmillään 12 m/s. Yöllä tuuli kääntyy pohjoisen ja luoteen välille ja heikkenee, aamulla 3-7 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 8-12 m/s, illalla luoteistuulta. Yöllä tuuli kääntyy pohjoisen ja luoteen välille ja heikkenee, aamuyöllä 6-10 m/s. Aamulla lännen puolelle kääntyvää tuulta 2-4 m/s. Hyvä näkyvyys.

Merenkurkku

Lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta 4-8 m/s, illalla 6-10 m/s. Aamulla tuuli kääntyy lännen puolelle ja heikkenee, aamupäivällä 2-4 m/s. Hyvä näkyvyys.

Perämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Illasta alkaen luoteistuulta 6-10 m/s. Aamuyöllä tuuli heikkenee, aamulla 2-4 m/s. Ajoittain sadetta, paikoin utua tai sumua.

Saimaa

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s, pohjoisosassa aluksi kaakkoistuulta 3-7 m/s. Illasta alkaen luoteistuulta 3-7 m/s. Ajoittain sadetta, paikoin utua tai sumua.