Säätiedotus 23.1.2021 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Varsinkin maan pohjoisosassa sataa tänään monin paikoin lunta. Uusi sadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan huomenna.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan eteläosassa

Pilvipeite rakoilee paikoin ja sää on enimmäkseen poutaista. Yöllä monin paikoin räntä- tai lumisadetta. Huomenna päivällä paikoin tihkusadetta. Lämpötila on +1...+4 astetta, yöllä nollan vaiheilla. Kohtalaista etelänpuoleista tuulta, huomenna idänpuoleista tuulta.

Maan keskiosassa

Pilvistä ja paikoin räntä- tai vesisadetta. Yöllä enimmäkseen poutaa, mutta huomisaamuna etelästä alkaen lumisadetta. Lämpötila on tai kohoaa -2 ja +2 asteen välille. Kohtalaista etelänpuoleista tuulta, huomenna idänpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Kainuussa

Pilvistä ja ajoittain lumisadetta, myöhemmin myös vesi- tai räntäsadetta. Lämpötila kohoaa ja on illasta tai yöstä alkaen enimmäkseen +2 ja -3 asteen välillä. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Koillismaalla ja Lapissa

Pilvistä ja ajoittain lumisadetta. Lämpötila on enimmäkseen -10...-20 astetta, etelässä huomenna -2...-10 astetta. Kohtalaista, paikoin navakkaa itätuulta. Tuuli lisää pakkasen purevuutta tänään. Yöllä tuuli heikkenee.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.1.2021 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Lounaanpuoleista tuulta 15 m/s.

Perämeren pohjoisosa

Idänpuoleista tuulta 15 m/s.

Jäätämisvaroitus

Jään kertyminen alusten rakenteisiin on kohtalaista Perämeren pohjoisosassa.

Pohjois-Eurooppa kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Perämerellä oleva osakeskus liikkuu pohjoiseen ja heikkenee. Toinen, Puolassa oleva osakeskus, liikkuu sekin pohjoiseen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Lounaistuulta 8-12, länsiosassa aluksi 11-15 m/s. Päivän kuluessa tuuli heikkenee, illalla etelätuulta 5-9 m/s, aamulla idän ja kaakon välistä tuulta. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä etelästä vesi- tai räntäsadetta sekä utua tai sumua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Vähitellen heikkenevää lounaistuulta, aluksi 11-15, Saaristomerellä 9-12 m/s, illasta alkaen koko alueella 5-9 m/s. Aamuyöllä tilapäisesti heikompaa tuulta, aamusta alkaen pohjoisen ja idän välistä tuulta uudelleen 5-9 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä etelästä vesi- tai räntäsadetta sekä utua tai sumua.

Selkämeri

Lounaanpuoleista tuulta 10-13 m/s, eteläosassa ylimmillään 15 m/s, illemmalla koko alueella 8-11 m/s. Yöllä tuuli kääntyy etelään ja heikkenee yhä, päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Ajoittain tihkusadetta sekä utua, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeren eteläosa

Heikkenevää etelän ja lounaan välille kääntyvää tuulta, myöhemmin iltapäivällä 7-11 m/s Yöstä alkaen 4-7 m/s. Lumi- tai räntäsadetta, myöhemmin myös vesisadetta. Enimmäkseen kohtalainen näkyvyys.

Perämeren pohjoisosa

Idänpuoleista tuulta 11-15 m/s. Myöhemmin iltapäivällä tuuli alkaa heiketä, myöhemmin illalla etelänpuoleista tuulta 6-9 m/s. Aamuyöstä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Lumisadetta ja näkyvyys lumisateen huonontama. Yöstä alkaen parempi näkyvyys.

Saimaa

Etelänpuoleista tuulta 6-9 m/s. Aamuyöllä tuuli heikkenee vähän, aamusta alkaen kaakkoistuulta 3-7 m/s. Ajoittain heikkoa lumi- tai tihkusadetta sekä utua.