Säätiedotus 23.1.2022 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lumisadealue liikkuu nopeasti maamme yli itään. Tämän jälkeen etelän ja lännen välinen ilmavirtaus voimistuu ja sää lauhtuu huomattavasti koko maassa. Lapissa tuuli on puuskaista.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla

Aluksi enimmäkseen pilvistä, päivän kuluessa pilvipeite rakoilee lännessä. Huomenna päivällä on jälleen pilvistä ja paikoin sataa tihkua. Lämpötila kohoaa vähän ja on illalla ja yöllä +4 ja -2 asteen välillä. Huomenna vähän kylmempää. Enimmäkseen kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta.

Maan itäosassa sekä Kainuussa

Pilvistä ja aluksi yleisesti lumisadetta tai jäätävää tihkua. Iltapäivästä alkaen enimmäkseen poutaa. Yöllä ja aamulla paikoin sumua. Lämpötila kohoaa vähitellen ja on yöstä alkaen +2...-2 astetta. Enimmäkseen kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta.

Lapissa

Enimmäkseen poutaa ja pilvipeite rakoilee paikoin. Aamulla luoteesta alkaen monin paikoin vesi- tai lumisadetta. Lämpötila kohoaa vähitellen ja on yöllä 0...+5 astetta. Huomenna päivällä luoteesta alkaen kylmempää. Kohtalaista tai navakkaa lounaistuulta, tuntureilla tuuli on kovaa tai myrskyistä.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.1.2022 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Perämeri

Etelän ja lounaan välistä tuulta 17 m/s.

Voimakas matalapaineen alue yltää Norjanmereltä Jäämerelle. Keski-Euroopassa on korkeapaine.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Vähän voimistuvaa lounaistuulta, aluksi 5-8 m/s, päivällä 8-11 m/s. Aamuyöllä lounaistuuli voimistuu vähän lisää. Suomenlahdella päivällä paikoin lumisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys. Yötä kohden tihkusadetta sekä paikoin utuisempaa.

Selkämeri ja Merenkurkku

Etelän ja lounaan välistä tuulta 8-11 m/s, Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa päivällä tilapäisesti lännenpuoleista tuulta 10-13 m/s. Aluksi vesi- tai lumisadetta, päivällä parempi näkyvyys.

Perämeri

Etelän ja lounaan välistä tuulta 11-14 m/s, Perämeren pohjoisosassa ylimmillään 17 m/s. Päivällä tuuli tilapäisesti vähän heikkenee, mutta iltaa kohden tuuli voimistuu uudelleen ja on koko alueella yöllä 13-17 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa

Voimistuvaa etelän ja lounaan välistä tuulta, iltapäivästä alkaen 5-9 m/s. Aluksi lumisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys. Yöstä alkaen utuisempaa.