Säätiedotus 4.8.2021 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Kuolan niemimaalla oleva syvä matalapaine väistyy pohjoiseen. Kainuusta itä-Lappiin ulottuvalla alueella tulee vielä sateita, muualla sää on enimmäkseen poutaista.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Aluksi selkeää tai puolipilvistä, alueen pohjoisosassa pilvisempää ja mahdollisesti tulee jokunen sadekuuro. Aamupäivästä alkaen lisääntyvää pilvisyyttä, illalla jälleen selkenevää. Päivän ylin lämpötila on 17...20 astetta ja yön alin on 3...13 astetta, paikoin hallaa lännessä. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta, Pohjois-Karjalassa tuuli on puuskaista.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa, huomenna aamulla jokunen sadekuuro Pohjois-Lapissa. Päivän ylin lämpötila on 11...18 astetta ja yön alin on 4...10 astetta. Kohtalaista, pohjoisessa myös paikoin navakkaa sekä puuskaista pohjoisen ja luoteen välistä tuulta. Yöllä tuuli heikkenee.

Kainuussa, Koillismaalla sekä Itä-Lapissa

Aluksi pilvistä ja sadetta, joka voi olla paikoin runsasta. Iltapäivällä ja illalla lännestä alkaen poutaantuvaa ja vähenevää pilvisyyttä. Päivän ylin lämpötila on 7...15 astetta, lämpimintä Kainuussa. Yön alin on 4...10 astetta. Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista lännen ja luoteen välistä tuulta. Yöllä tuuli heikkenee.

Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Taivalkosken kunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa

Simo, Ranua, Posio, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio, Kittilä, Pelkosenniemi ja Enontekiö luoteistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 4.8.2021 klo 6

Huomautus veneilijöille:

Perämeren pohjoisosa

Luoteistuulta 13 m/s.

Syvä matalapaine Kuolan niemimaan yllä liikkuu hitaasti pohjoiseen. Korkeapaineen alue vahvistuu Etelä-Suomeen.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti

Lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s, iltapäivällä 6-10 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Luoteistuulta 2-6 m/s. Aamupäivästä alkaen lännenpuoleista tuulta 2-6 m/s. Yöllä tuuli heikkenee. Paikoin sadekuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Selkämeri ja Merenkurkku

Luoteistuulta 4-8 m/s, iltapäivällä lännenpuoleista tuulta. Illalla Selkämeren eteläosassa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Yöllä lounaistuulta 2-6 m/s. Hyvä näkyvyys.

Perämeri

Heikkenevää luoteistuulta, aluksi 9-13 m/s. Iltapäivällä lounaaseen kääntyvää tuulta 6-10 m/s. Yöllä lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa

Länsituulta 5-9 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Hyvä näkyvyys.