Säätiedotus 25.5.2020 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia

Sää jatkuu suuressa osassa maata verraten aurinkoisena ja lämpimänä, mutta maan länsiosassa sää on paikoin pilvisempää ja sateista.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa, lännessä kuitenkin iltaan asti pilvisempää ja paikoin sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila on 16...20 astetta. Yön alin lämpötila on enimmäkseen +2...+8 astetta, paikoin hallaa. Heikkoa tai kohtalaista pohjoistuulta.

Lapissa

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Päivän ylin lämpötila on 15...19 astetta, Pohjois-Lapissa paikoin noin 10 astetta. Yön alin lämpötila on -1...+5 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 25.5.2020 klo 6

Korkeapaine ulottuu Brittein saarilta Kuolan niemimaalle.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Päivällä rannikolla paikoin merituulta. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri

Pohjoisenpuolelle kääntyvää ja voimistuvaa tuulta, päivällä 5-9 m/s. Illalla tuuli alkaa heiketä, yöllä 1-5 m/s. Paikoin utua tai sumua, päivällä parempi näkyvyys. Yöllä jälleen mahdollisesti paikoin sumua.

Merenkurkku ja Perämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Päivällä rannikon läheisyydessä paikoin merituulta. Yöllä lännen ja lounaan välistä tuulta. Hyvä näkyvyys.

Saimaa

Pohjoisenpuolelle kääntyvää ja voimistuvaa tuulta, päivällä 3-6 m/s. Illalla heikkenevää tuulta, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 0-3 m/s. Hyvä näkyvyys.