Säätiedotus 6.7.2022 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on epävakaista suuressa osassa maata.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja erityisesti maan länsiosassa monin paikoin sade- tai ukkoskuuroja. Illasta lännestä alkaen poutaa sekä selkenevää, mutta yöllä paikoin sumua. Aamusta vaihtelevaa pilvisyyttä ja sade- ja ukkoskuuroja aluksi länsirannikolla, päivällä myös muualla. Päivän ylin lämpötila on 18...23 astetta. Yön alin lämpötila on 9...14, lännessä 6...12 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta.

Maan pohjoisosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja ajoittain sadekuuroja, paikoin ukkosta. Yöllä selkeämpää ja enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila on enimmäkseen 15...20 astetta. Yön alin on 6...12 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta, yöstä etelään kääntyvää tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 6.7.2022 klo 12

Suomen pohjoispuolella on matalapaine, joka liikkuu hitaasti pohjoiseen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti,Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Lounaistuulta 6-10 m/s. Myöhemmin illalla länsituulta 4-8 m/s. Huomenna päivällä jälleen 6-10 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Heikkenevää lännenpuoleista tuulta, iltapäivästä alkaen 3-7 m/s. Yöllä etelänpuoleista tuulta. Aamulla jälleen lännen puolelle kääntyvää tuulta. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Voimistuvaa lounaistuulta, iltapäivästä alkaen 6-9 m/s. Merenkurkussa paikoin sadekuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Saimaa

Etelän ja lounaan välistä tuulta 4-8 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamulla 1-4 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten hyvä näkyvyys.