Medialle

Ilmatieteen laitos välittää ilmakehään, meriin ja avaruuteen liittyvää tietoa yhteiskunnan ja yksilön päätöksenteon tueksi.

Mediayhteydet

Ilmatieteen laitoksella jokainen asiantuntija voi toimia haastateltavana oman osaamisalueensa aiheista. Jutunteossa oleville toimittajille on myös järjestetty ympärivuorokautinen mahdollisuus saada ajankohtaista tietoa säästä.

Ota yhteyttä Ilmatieteen laitoksen viestintään oikean asiantuntijan löytämiseksi. Kesäviikolla (vko 26) eli 24. – 28.6. paikalla ovat: Heli Sariola, Juliana Hulkkonen, Tuija Vuorinen ja Sofia Ikonen.

Verkkopalvelut

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelu tarjoaa useita hyödyllisiä palveluja sekä tutkimustietoa mm. säästä, ilmastosta, avaruudesta ja meristä. Sivustolla esitellään myös meillä tehtävää tutkimusta ja muuta toimintaa. Ilmakehä-ABC sisältää yli 400 hakusanaa selityksineen Ilmatieteen laitoksen tutkimusaloilta.

Ilmatieteen laitoksen aiheportaalit tarjoavat ajankohtaispalveluja ja tutkimustietoutta mm. ilmastonmuutoksesta www.ilmasto-opas.fi ja https://www.ilmastokatsaus.fi/.

Hyödynnämme myös sosiaalista mediaa.

Sääpalvelut medialle

Ilmatieteen laitos toimittaa säätietoja useille TV- ja radiokanaville sekä moniin lehtiin ja verkkopalveluihin. Television ja radion sääpalvelut sekä sääpalvelut sanomalehdille.

Tiedotteet ja tiedeuutiset

Voit tilata Ilmatieteen laitoksen lehdistötiedotteet maksutta omaan sähköpostiosoitteeseesi: Tilaa tiedotteemme suoraan sähköpostiisi.

Verkkopalvelussamme julkaistut tiedotteet on saatavilla uutissyötteenä osoitteesta: https://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.

Mediapankki

Ilmatieteen laitoksen graafinen ohjeisto, logot ja henkilökuvia on ladattavissa painotuotteisiin tai verkkoon mediapankistamme.

20.6.2024