Suomen havainto- ja ennustekartat

Suomen kartalle päivittyvät tuoreimmat säähavainnot, sääennusteet huomiselle ja ylihuomiselle, ylin lämpötila, alin lämpötila, sademäärä ja lumensyvyyskartta.

Säähavainnot

Sää nyt päivittyy 10 minuutin välein.

Sää huomenna ja sää ylihuomenna

Sää huomenna ja sää ylihuomenna -kartat päivittyvät aina meteorologin muuttaessa ennustetta. Näin tapahtuu yli kymmenen kertaa vuorokaudessa. Merkit ovat kyseisen paikan päällä. Kyseessä ovat pistearvot eivätkä aluekeskiarvot.

Ylin ja alin lämpötila

Kuluvan vuorokauden ylin ja alin lämpötila -kartat päivittyvät 3 tunnin välein. Kartta päivittyy noin 1,5 tunnin kuluttua viimeisestä havaintohetkestä. Keskiyöllä oleva ajanjakso on loppuneen vuorokauden ylin ja alin lämpötila.

Sadesumma

Sadesummakartta päivittyy kerran vuorokaudessa kello 10, kesäaikaan kello 11 mennessä. Sademäärä on kartalla kuvattuna 5 vuorokauden jaksolta päivityspäivän kello 8/kesäajassa kello 9 saakka. Esimerkiksi 6.1. on sademäärä jaksolta 1.1. klo 8–6.1. klo 8.

Lumikartta

Lumensyvyyskartta päivittyy päivän aikana kaksi kertaa. Ensimmäinen lumensyvyyskartta päivitetään noin kello 9.30. Tarkentava päivitys karttaan tehdään kello 12.30 jälkeen. Koska havaintoasemia ei ole kovin tiuhassa, kartan tuottamisen apuna käytetään tilastollista mallia. Lisäksi kartassa on yksittäisten havaintoasemien havaintoja, jotka voivat poiketa kartasta.