Tietoa ilmastonmuutoksesta päätöksenteon tueksi

Ilmatieteen laitoksen tehtävänä on paitsi tutkia ilmastonmuutosta, myös viestiä siitä päättäjille ja kansalaisille mahdollisimman selkeästi.

Ilmastokatsaus taustoittaa Suomen säätä ja ilmastoa

Ilmastokatsaus on Ilmatieteen laitoksen tuottama digilehti, joka keskittyy Suomen ja muun maailman sään ja ilmaston seuraamiseen.

Ilmasto-opas.fi - tutkittua tietoa ilmastonmuutoksesta

Tietoa ilmastonmuutoksesta tarvitaan ratkaisujen tueksi päätöksenteossa lähes kaikilla elämän alueilla. Myös yksittäinen ihminen tarvitsee tietoa omien ratkaisujensa tekemiseen ja ymmärtääkseen, mitä ilmastolle on tapahtumassa. Ilmasto-opas.fi -sivusto kokoaa yhteen osoitteeseen ja yhtenäiseen muotoon käytännönläheistä, tutkittua tietoa ilmastonmuutoksesta.

Ilmastonmuutoskoulutusta toimittajille

Järjestämme vuosittain toimittajille koulutusta, jossa Ilmatieteen laitoksen tutkijat kertovat ajankohtaisesta ilmastotutkimuksesta.

IPCC:n arviointiraportit koostavat parhaan tutkitun tiedon ilmastonmuutoksesta

IPCC:n eli hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (Intergovernmental Panel on Climate Change) tavoitteena on analysoida tieteellisesti tuotettua tietoa ilmastonmuutoksesta kansallista ja kansainvälistä päätöksentekoa varten.

IPCC tuottaa laajoja arviointiraportteja noin viiden, kuuden vuoden välein. Raportit sisältävät arvion ilmaston senhetkisestä tilasta, tulevista kehityssuunnista ja arvioiduista ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Lisäksi raportteihin on koottu tutkimustuloksia mahdollisista keinoista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.