Viimeisen 30 vuorokauden sää

Esitetyt arvot perustuvat ns. hila-aineistoon, jonka lukemat voivat hieman poiketa paikallissääsivuilta löytyvistä havaintoasemien arvoista.

Hila-aineistossa säähavainnot interpoloidaan 10 x 10 kilometrin ruudukkoon. Tämän myötä voidaan arvioida esimerkiksi lämpötilaa myös sieltä, mistä varsinaisia säähavaintoja ei ole saatavissa. Lue lisää hila-aineistosta Ilmasto-oppaan sivuilta.

Asemakohtaisia säähavaintoja voi ladata ilmaiseksi Havaintojen lataus -palvelusta.

Kuvaajassa on esitetty viimeisten 30 vuorokauden ylin lämpötila (punainen viiva), alin lämpötila (sininen viiva) ja sademäärä (vihreä palkki). Tummat varjostetut alueet kuvaavat ylimpien ja alimpien lämpötilojen tavanomaisia arvoja (prosenttipisteet 37,5 - 62,5 %). Selitystekstejä klikkaamalla voit valita näkyviin myös keskilämpötilan käyrän (harmaa viiva) sekä melko tavanomaisen ylimmän ja alimman lämpötilan (vaaleat varjostetut alueet; prosenttipisteet 12,5 – 87,5 %). Lämpötila on harvinainen jos se on "melko tavanomainen" -alueen ulkopuolella. Lämpötilan asteikko on kuvaajan vasemmassa laidassa ja sademäärän asteikko oikeassa laidassa.

Voit tulostaa tai ladata kuvan oikean yläkulman menu-valikosta.