Viimeisen 30 vuorokauden sää

Esitetyt arvot perustuvat ns. hila-aineistoon, jonka lukemat voivat hieman poiketa paikallissääsivuilta löytyvistä havaintoasemien arvoista.

Hila-aineistossa säähavainnot interpoloidaan 10 x 10 kilometrin ruudukkoon. Tämän myötä voidaan luoda arvioita sääsuureiden alueellisesta jakaumasta myös sieltä, mistä varsinaisia säähavaintoja ei ole saatavissa.

Voit tarkastella kunkin kunnan hilapisteen sijaintia Google Earth-tiedostosta (vaatii, että ohjelma on asennettu). Lue lisää hila-aineistosta Ilmasto-oppaan sivuilta

Kuvaajassa on esitetty viimeisten 30 vuorokauden ylin lämpötila (punainen viiva), alin lämpötila (sininen viiva) ja sademäärä (vihreä palkki). Tummat varjostetut alueet kuvaavat ylimpien ja alimpien lämpötilojen tavanomaisia arvoja (prosenttipisteet 37,5 - 62,5 %). Selitystekstejä klikkaamalla voit valita näkyviin myös keskilämpötilan käyrän (harmaa viiva) sekä melko tavanomaisen ylimmän ja alimman lämpötilan (vaaleat varjostetut alueet; prosenttipisteet 12,5 – 87,5 %). Lämpötila on harvinainen jos se on "melko tavanomainen" -alueen ulkopuolella. Lämpötilan asteikko on kuvaajan vasemmassa laidassa ja sademäärän asteikko oikeassa laidassa.

Voit tulostaa tai ladata kuvan oikean yläkulman menu-valikosta.