Ilmastokatsaus-lehdestä syventävää tietoa Suomen ilmastosta

Ilmastokatsaus on taustoittanut Suomen säätä ja ilmastoa lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1881 alkaen, vain nimi on välillä vaihtunut vuosien aikana. Haluamme vastata kasvavaan ilmastotiedon kysyntään ja Ilmastokatsaus-digilehti tuokin tiedon entistä helpommin kaikkien saataville.

Ilmastokatsaus-digilehti

Ilmastokatsaus on Ilmatieteen laitoksen tuottama digilehti, joka keskittyy Suomen ja muun maailman sään ja ilmaston seuraamiseen. Digilehti koostuu muun muassa ajankohtaista säätä taustoittavista artikkeleista, kuluneen kuukauden säätilastoista sekä syvällisemmistä tietoiskuista koskien uusia tutkimustuloksia lähinnä ilmatieteen alalla.

Tammikuussa 2016 Ilmastokatsaus siirtyi painetusta paperilehdestä verkkomaailmaan, ja tammikuussa 2019 se uudistui selattavaksi digilehdeksi. Kuukausittaisia sää- ja tilastokatsauksia on tuotettu Suomen säästä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1881 lähtien ja perinne jatkuu edelleen. Verkkoon siirtyminen mahdollistaa säätietouden tuomisen siitä kiinnostuneille yhä lyhyemmällä viiveellä ja artikkeleissa voidaan hyödyntää liikkuvaa kuvaa, linkkejä ja muita verkon tuomia mahdollisuuksia.

Menneiden vuosien painettujen Ilmastokatsaus-lehtien näköisversioita voi edelleen ladata ilmaiseksi PDF-muodossa osoitteessa: http://www.ilmastokatsaus.fi/arkisto/

Verkkolehteä tuottaa joukko Ilmatieteen laitoksen meteorologeja ja muita asiantuntijoita. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja juttutoiveita sähköpostitse osoitteessa: ilmastokatsaus@fmi.fi