Huhtikuun säätilastot

Huhtikuun keskilämpötiloja eri puolilta Suomea

Helsingin ja Sodankylän huhtikuut

Huhtikuun keskilämpötilat Helsingissä vuodesta 1900 ja Sodankylässä vuodesta 1908 lähtien.

Huhtikuun sadetilastoja

Huhtikuun lumitilastoja

Sarakkeessa 1991-2020 ovat vertailukauden keskiarvot (lumensyvyyden osalta mediaanit). Ennätystiedot ovat ennätysrekisterin mukaisesti paikoin jopa vuodesta 1900 lähtien.

Lumisateet ovat huhtikuun 20. päivän tienoilla vielä varsin tavanomaisia maan eteläosaa myöten. Lisätietoja eteläisimmän Suomen huhtikuun räntä- ja lumisateista löytyy Aiemmat huhtikuut -sivulta.

Kuukauden ylin ja alin lämpötila

Kuukauden ylin ja alin lämpötila Suomessa vuodesta 1961 alkaen. Ylin lämpötila on esitetty automaattisesti. Saat alimman lämpötilan näkyviin kuvaajan alapuolella olevaa tekstiä klikkaamalla.

Tutustu interaktiivisiin ilmastokuvaajiin

  • Viimeisen 30 vrk:n sää: Menneiden 30 vuorokauden lämpötila- ja sademäärätietoja on valittavissa 30 eri kunnasta.

  • Tilastoja vuodesta 1961: Kuukausi-, vuodenaika- ja vuosiaikasarjoja on nykyään saatavilla interaktiivisina kuvaajina. Voit valita sinua lähimmän kunnan 30 vaihtoehdosta eri puolilta maata. Kuvaajasta voi valita joko lämpötila- tai sademääräpoikkeaman vuodesta 1961 alkaen. Hila-aineistosta tuotettu data ja itse kuvaaja on ladattavissa myös koneellesi.

  • Karttoja vuodesta 1961: Karttoja menneiden kuukausien, vuodenaikojen ja vuosien keskilämpötiloista, sademääristä ja niiden poikkeamista on saatavilla vuodesta 1961 alkaen.