Mobiilisovellus

Miksi Sää-sovellus uudistettiin?

Uudistus oli välttämätön, sillä edellinen sovellus oli tullut teknisesti elinkaarensa päähän. Uudella teknisellä ratkaisulla pyritään varmistamaan, että sovellusta pystyy käyttämään mahdollisimman laajalla joukolla erilaisia mobiililaitteita. Sää-sovelluksessa on myös pyritty huomioimaan digipalveluiden saavutettavuusvaatimukset sekä erilaiset käyttäjätarpeet. Sovelluksen kehitystä jatketaan palautteen perusteella käyttäjien toivomaan suuntaan.

Mihin ovat hävinneet tutkakuvat ja tutkasade-ennuste?

Tutkakuvat ja tutkasade-ennuste kartalla näkyvät omalla välilehdellä sääsovelluksen alapalkista kohdasta Kartta. Kartalle saa näkyville myös paikkakuntien sääennusteita. Valinta kartalla esitettävästä tiedosta tehdään oikean alakulman infomerkin alla olevaa ikonia näpäyttämällä.

Miksi en löydä widgetiä uudistuneesta Sää-sovelluksesta?

Sää-sovelluksen kehittäminen jatkuu. Sovelluksen versiossa 3.0.3 on Android-käyttäjille julkaistu käyttäjien toivomat widgetit eli pienoissovellukset.

Miten saan vaihdettua paikkakuntaa?

Ennustepaikkakunnan voi vaihtaa näpäyttämällä sovelluksen ylälaidassa näkyvää paikkakunnan nimeä tai Haku-toiminnolla. Avautuvaan valikkoon voit kirjoittaa haluamasi paikkakunnan nimen. Näpäyttämällä paikkakunnan oikeassa reunassa olevaa tähteä teet paikasta oman suosikkisi.

Miten vaihdan sovelluksen tumman tai vaalean esitysmuodon?

Sää-sovelluksen tumman vaihtoehdon ns. dark moden tai vaalean esitysmuodon voi valita sovelluksen alalaidasta kohdasta “Muut”. Valitse tästä kohdasta Asetukset, niin pääset valitsemaan sovellukseen haluamasi ulkoasun eli värimaailman.

Mitä tutkan värit tarkoittavat?

Tutkan värit kertovat sateen voimakkuudesta. Siniset sävyt kuvaavat heikkoa sadetta, vihreät ja keltaiset kohtalaista ja ruskean sävyt rankkaa sadetta. Kuvaus löytyy myös karttasivun oikean alareunan infonappulan kautta.

Mistä löydän sademäärän ja sateen todennäköisyyden ennusteet?

Voit räätälöidä sääennustenäkymääsi omien kiinnostustesi mukaan. Taulukkonäkymään voit siis lisätä tai piilottaa haluamasi säätiedot.

Voit valita säätiedot taulukon yläosan oikeassa reunassa olevan infonappulan vieressä olevasta ikonista painamalla.

Sademäärän ja sateen todennäköisyyden ennusteet ovat myös katsottavissa graafina kohdassa “sademäärä“.

Mistä löydän säämerkkien selitykset?

Säämerkkien selitykset löytyvät 10 vuorokauden ennusteen yläosan oikeasta reunasta infomerkin alta.

Miksi säätiedot eivät päivity tai älypuhelimen Sää-sovellus ei toimi normaalisti?

Lopeta sovellus ja käynnistä se uudestaan. Mikäli ongelma ei näin poistu ja ongelma kestää yli vuorokauden, niin voit kokeilla sovelluksen poistamista kokonaan ja asentamista uudelleen. Mikäli tämäkään ei auta, niin suosittelemme lähettämään palautetta sovelluskaupan kautta.

Miksi älypuhelimen Sää-sovelluksessa säätietojen paikannus ei toimi tai paikannettu sijainti on väärä?

Tarkista onko paikannus sallittu käyttöjärjestelmän asetuksissa. Paikannus toimii paremmin, kun WiFi on päällä, jolloin puhelin voi hyödyntää paikannuksessa tietoa lähellä olevista WiFi-verkoista. 

Vanhemmissa Android-käyttöjärjestelmän versioissa puhelimen käynnistys uudelleen voi auttaa.

Matkakohteeni tai muu kiinnostava paikka puuttuu sovelluksesta. Mitä tehdä?

Tarkista löytyisikö joku lähellä sijaitseva paikka sovelluksesta. Hakutuloksissa korostuvat väkirikkaat kohteet pienten lomakohteiden tai harvaan asuttujen seutujen sijaan.

Sovelluksen kautta on saatavissa ennusteita yli 200 000 paikkaan eri puolilla maailmaa.

Voit myös lähettää palautetta ja ehdotuksia sovelluskaupan kautta.

Mitä tehdä kun huomaan, että paikkakunnan nimi on kirjoitettu väärin?

Lähetä palautetta mieluiten sovelluskaupan kautta. Korjaamme nimistöä ja kirjoitusvirheitä vähitellen käyttäjien palautteiden perusteella.

Miksi RainMan-sovellus ei toimi kunnolla?

RainManin ylläpito on valitettavasti päättynyt kokonaan.

Sääsovelluksen lisäksi tutkakuvia löytyy verkkosivuiltamme, esim. ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet ja ilmatieteenlaitos.fi/sadealueet-suomessa

Ilmatieteen laitoksen tarjoamaan avoimeen dataan perustuen on myös toteutettu erilaisia tutkapalveluita. Linkkejä palveluihin löydät sivulta ilmatieteenlaitos.fi/esimerkkeja-avoimen-datan-hyodyntajista