Mobiilisovellus

Miksi en löydä widgetiä uudistuneesta Sää-sovelluksesta?

Sää-sovelluksen kehittäminen jatkuu. Seuraavaksi julkaisemme sovellukseen uudet, käyttäjien paljon toivomat widgetit eli pienoissovellukset.

Miksi säätiedot eivät päivity tai älypuhelimen Sää-sovellus ei toimi normaalisti?

Lopeta sovellus ja käynnistä se uudestaan. Mikäli ongelma ei näin poistu ja ongelma kestää yli vuorokauden, niin voit kokeilla sovelluksen poistamista kokonaan ja asentamista uudelleen. Mikäli tämäkään ei auta, niin suosittelemme lähettämään palautetta sovelluskaupan kautta.

Miksi älypuhelimen Sää-sovelluksessa säätietojen paikannus ei toimi tai paikannettu sijainti on väärä?

Tarkista onko paikannus sallittu käyttöjärjestelmän asetuksissa. Paikannus toimii paremmin, kun WiFi on päällä, jolloin puhelin voi hyödyntää paikannuksessa tietoa lähellä olevista WiFi-verkoista. 

Vanhemmissa Android-käyttöjärjestelmän versioissa puhelimen käynnistys uudelleen voi auttaa.

Matkakohteeni tai muu kiinnostava paikka puuttuu sovelluksesta. Mitä tehdä?

Tarkista löytyisikö joku lähellä sijaitseva paikka sovelluksesta. Hakutuloksissa korostuvat väkirikkaat kohteet pienten lomakohteiden tai harvaan asuttujen seutujen sijaan.

Sovelluksen kautta on saatavissa ennusteita yli 200 000 paikkaan eri puolilla maailmaa.

Voit myös lähettää palautetta ja ehdotuksia sovelluskaupan kautta.

Mitä tehdä kun huomaan, että paikkakunnan nimi on kirjoitettu väärin?

Lähetä palautetta mieluiten sovelluskaupan kautta. Korjaamme nimistöä ja kirjoitusvirheitä vähitellen käyttäjien palautteiden perusteella.

Miksi RainMan-sovellus ei toimi kunnolla?

RainManin ylläpito on valitettavasti päättynyt. Sovellus toimii edelleen moitteettomasti joillakin laitteilla, siksi sitä ei ole vielä poistettu sovelluskaupoista kokonaan.

Uudistuneen sovelluksen lisäksi tutkakuvia löytyy verkkosivuiltamme, esim. https://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet ja https://ilmatieteenlaitos.fi/sadealueet-suomessa

Ilmatieteen laitoksen tarjoamaan avoimeen dataan perustuen on myös toteutettu erilaisia tutkapalveluita. Linkkejä palveluihin löydät sivulta: https://ilmatieteenlaitos.fi/esimerkkeja-avoimen-datan-hyodyntajista