Revontulet ja avaruussää 29.5.2020 klo 10.15

Avaruussää on rauhallista.

Aurinkotuuli on edelleen hidasta ja tilanne säilynee samanlaisena viikonlopun yli. Auringon pinnalla ei ole näkyvissä suuria koronan aukkoja, jotka kohottaisivat geomagneettista aktiivisuutta merkittävästi. Yksi aktiivinen alue on kiertymässä näkyviin viikonlopun aikana, mutta sen mahdollisista vaikutuksista on vielä hankala sanoa mitään. Tilannetta päivitetään viikonlopun aikana tarvittaessa.

 

  Tänään ja yöllä Huomenna Ylihuomenna

Revontulten
todennäköisyys

- - -

Revontulitaulukko on pois käytöstä kesän valoisimpana aikana. Se palaa käyttöön 3.8.

29.5.2020

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne. Revontulista ja muista avaruusasioista kerromme myös avaruustutkimuksen Twitter-tilillä.