Sääpalveluita moneen mediaan

Ilmatieteen laitos toimittaa säätietoja useille TV- ja radiokanaville sekä moniin lehtiin ja verkkopalveluihin.

Meteorologit ennustavat säätä
Kuva: Veikko Somerpuro

Lehtien palvelut

Palvelemme kaikenkokoisia lehtiä valtakunnallisista lehdistä paikallislehtiin. Sääpalstat ovat aina yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan tehtyjä. Ne voidaan suunnata aina kyseisen lehden levikkialueelle. Säähavaintojen ja -ennusteiden lisäksi tuotteeseen saa mm. päivittäiset auringon nousu- ja laskuajat.

Sääpalsta toimitetaan määräaikaan mennessä sähköpostiin, ftp-palvelimelle tai Ilmatieteen laitoksen http-rajapinnassa olevaan extranet-palveluun, josta lehti voi noutaa painovalmiin aineiston. Ilmanet-palvelussa asiakas voi itse määrittää sääpalstan toimitustavan ja tehdä aikataulumuutoksia palstan toimituksiin esim. arkipyhien aiheuttamissa poikkeusaikatauluissa. Sääpalvelupakettiin voidaan liittää myös palvelu lehden verkkosivulle ja verkkolehtiin.

TV- ja radiokanavien palvelut

Toimitamme TV- ja radiokanaville sääpalveluita. Säähavaintoja ja -ennusteita on saatavana niin valtakunnallisille kuin paikallisille kanaville alueellisesti tarkennettuina. Palvelu voi sisältää myös valmiita videoklippejä erikoisista säätilanteista.

Verkkosivustojen palvelut

Tarjoamme sääpalveluja verkkosivustoille seuraavasti:

  • Sääpalvelumme räätälöidään sivuston ilmeeseen sopivaksi kokonaisuudeksi

  • Ennusteet päivittyvät automaattisesti jokaisen sivulatauksen yhteydessä

  • Tuotteet toimitetaan http-rajapintaan joko valmiina tuotteina tai esim. xml-muodossa