Meriliikenteen sääpalvelut

Ilmatieteen laitoksen merelliset palvelut sisältävät reaaliaikaisia havaintoja, ennusteita ja analyyseja sekä asiantuntijapalveluita. Yleisimmin käytettyjä palveluja ovat jääpalvelu sekä vedenkorkeus- ja aallokkopalvelu. 

Ammattimerenkulun sää- ja jääpalvelut

Ilmatieteen laitos tarjoaa ammattimerenkululle räätälöityjä sääpalveluita Itämerelle, muille Euroopan ja myös Arktisille merialueille internetin, sähköpostin tai kännykän välityksellä. Palveluiden tuotannossa hyödynnämme parhaita sää-, jää- ja merimalleja, satelliitti- ja muita havaintotietoja sekä korkeatasoista sään ja meriolosuhteiden asiantuntemusta.

Ilmanet on Ilmatieteen laitoksen tuottama ekstranet-palvelu, johon yritysasiakkaalle räätälöidään sopiva palvelupaketti. Se on helppo ja edullinen ottaa käyttöön - tarvitset vain www-osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ilmanetin kautta saat uusimmat säätiedot valmiiksi visualisoituna, numeerisesti tai ennusteteksteinä. Tiedot ovat tuotettavissa asiakkaalle myös suoraan koneluettavilta rajapinnoilta muiden palveluiden osaksi. 

Ota yhteyttä, niin avaamme yrityksesi tarpeisiin sopivan sääpalvelun!

Jäänmurtaja Kontio työssään keskellä jääkenttää.
Kuva: Antti Kangas.

Sääkonsultointi

Soittamalla suoraan Ilmatieteen laitoksen palvelevalle meteorologille saat parhaan mahdollisen näkemyksen säätilanteen kehittymisestä sekä tukea sääriippuvaisten operaatioiden päätöksentekoon.

Asiakaskohtainen briefing-palvelu voidaan järjestää myös verkkokokouksena, jossa käydään läpi säätilanne ja sen kehittyminen asiakkaan toiminnan ja siihen liittyvän päätöksenteon kannalta.

Chat-palvelu suoraan sääpäivystyksen asiantuntijoille on liitettävissä osaksi Ilmanet-palvelupakettia.