Matkailu ja tapahtumat

Kesätapahtumien järjestelyissä otetaan huomioon asiakkaiden turvallisuus ja viihtyvyys. Ilmatieteen laitoksen sääpalvelu auttaa huomioimaan etukäteen mahdolliset vaaralliset säät ja varautumaan niihin. Kesällä ukkosia mm. raesateineen, voimakkaine tuulen puuskineen ja rankkasateineen on useina päivinä kuukaudessa.

Joukko ihmisiä kesäisessä tapahtumassa.
Varautumalla säähän etukäteen tapahtuman järjestäjä voi varmistaa parhaan mahdollisen elämyksen. Kuva: Pixabay

Tapahtumiin sääpalvelua

Yleisötapahtumien sujuvuuteen ja ennen kaikkea turvallisuuteen vaikuttaa sää hyvin paljon. Varautumalla säähän ennalta voidaan välttyä monilta ongelmilta. Ukkosten aikaan niin tuulen puuskat, sateet, rakeet ja salamointi voivat aiheuttaa vaaraa. Joskus kesätapahtumaa haittaavat myös useamman päivän kestävät runsaat sateet ja ehkä hellekin.

Sääpalvelu on katsottavissa yhdestä paikasta Ilmanetistä, johon asiakas saa käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ilmanet on yksinkertainen extranet-palvelu. Koko tapahtuma voi käyttää samaa palvelua. Meillä on olemassa tapahtumia varten oma sääpaketti, josta löytyy kattava valikoima tuotteita. Kun kaikki tieto on samassa paikassa, niin se on helpompaa ja nopeampaa hyödyntää. Lisäksi ei ole ristiriitaista tietoa, mikä on ongelmana, jos säätä poimii sieltä täältä.

Tyytyväisempiä asiakkaita

Maassa, jossa eletään pitkälti sään ehdoilla, ei pidä alistua sään armoille. Olipa kyseessä liikematka tai lomamatka, asiakkaasi liikkuu ulkona ja etsii elämyksiä, mukavia muistoja matkaltaan.

Miksi suunnitella ylihuomisen kokouksen jälkeen laivaretkeä, jos luvassa on myrsky? Olisiko taidenäyttely tai museokäynti sittenkin järkevämpää. Millaisin varustein tulee varautua suunniteltuun ulkona pidettävään asiakastilaisuuteen? Tilaisuutta ei voi aina vaihtaa säälle sopivammaksi. Mutta huonompaankin säähän voi varustautua sopivin taminein, kun tietää sen etukäteen ja voi ottaa tilanteesta kaiken ilon irti.

Kustannussäästöjä sisäisissä toiminnoissa

Tarkan alueellisen sääpalvelun avulla teet todellisia säästöjä hotellin sisäisessä toiminnassa. Ennakoimalla sään voit optimoida työvoiman tarpeen, olipa kyseessä kiinteistöhuolto, asiakkaalle suunnattu oheispalvelu tai työvuorojen suunnittelu. Talvikautena myös suuriin lämpötilojen vaihteluihin voi ennusteiden avulla varautua ajoissa ja säästää lämmityskustannuksissa.

Tee sopimus kanssamme sääpalvelusta. Räätälöimme sen toiveittesi mukaan. Voimme tuottaa oman alueesi tarkkoja säätietoja, havaintoja ja ennusteita, ja vieläpä useammalla kielellä. Lapin hotelleille tarjoamme esimerkiksi revontuliennusteita, rannikolle merisääpalveluita ja vaellussäitä luontopoluille.