Maatalouden sääpalvelut

Ilmatieteen laitoksella on Maatalouden sääpalvelusta pitkä kokemus - palvelua on annettu jo vuodesta 1984 lähtien. Maataloussäätä on vuosien saatossa kehitetty sekä teknisesti että sisällöllisesti ottamalla huomioon käyttäjien toiveita sekä hyödyntämällä teknisen kehityksen antamia mahdollisuuksia.

Traktori tekee isoja heinärullia kuivasta heinästä.
Kuva Vesa Jääskeläinen, Kuvaliiteri.

Puhelinnauhoite 5 vrk 0600 1 0620 (0,94 €/min)

Maatalouden sääpalvelun maakuntakohtaisissa ennusteissa kiinnitetään huomio säätekijöihin, jotka ovat tärkeitä maataloudelle kasvukauden eri vaiheissa. Tiedote sisältää ensimmäisen kahden vuorokauden sateen, sateen todennäköisyyden,  pilvisyyden ja tuulisuuden. Lisäksi kerrotaan pienin suhteellinen kosteus, ylin ja alin lämpötila sekä hallan todennäköisyys.

Kolmen seuraavan vuorokauden ennusteessa arvioidaan odotettavissa olevat sään muutokset erityisesti sateet ja poutajaksot ja lämpötilan muutokset. Lisäksi ennustetaan 5 vrk:n keskilämpötila, keskimääräinen maksimi- ja minimilämpötila sekä sadesumma.

Sääennuste uusitaan useita kertoja (keskimäärin 10) vuorokaudessa.

Numerolla pääset eri valikkoihin:

2 = sen maakunnan 5 vrk:n sääennuste, mistä soitat5 = lähimaakunnan sääennusteet6 = muiden maakuntien sääennusteet

Maakuntien suorat numerot

Internet-palvelu

Tarjoamme ajantasaista sääpalvelua suoraan tietokoneellesi. Ilmanet-palvelustamme voit itse valita haluamasi säätiedot.

Henkilökohtainen puhelinneuvonta

Silloin, kun kyse on muutamasta kriittisestä tunnista tai on erityisen hankala säätilanne, kannattaa kysyä ennuste palvelevalta meteorologilta:

0600 1 0600

Hinta 4,01 €/min + pvm.