Avoimet työpaikat

Tästä osiosta löydät avoimet työpaikkamme listattuna allekkain. Sivun ollessa tyhjänä, paikkoja ei ole haettavana. Voit hakea avoimia paikkojamme valtiolle.fi valtionhallinnon sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Postdoc-tutkija (koneoppiminen ilmakehätieteissä)

Ilmatieteen laitoksen Kasvihuonekaasut ja satelliittimenetelmät -ryhmä hakee postdoc-uravaiheen tutkijatohtoria ilmakehätieteiden projekteihin. Erityisesti haemme tutkijaa, jolla on vahva menetelmätieteiden osaaminen mm. koneoppimisesta, inversio-ongelmista ja tilastollisista menetelmistä. Ilmakehätieteiden osaaminen katsotaan hyödyksi, mutta sitä ei vaadita.

Tutkimusprojektin tavoite on kehittää uusia datalähtöisiä menetelmiä, joilla voidaan tutkia ihmisperäisiä hiilidioksidin päästölähteitä satelliittidataa hyväksi käyttäen. Työssä hyödynnetään hiilidioksidisatelliittihavaintoja Nasan Orbiting Carbon Observatory -instrumenteista, sekä ilmanlaatuhavaintoja eurooppalaisista satelliitti-instrumenteista. Tehtävänkuva sisältää tutkimustyön lisäksi tulosten julkaisemista tieteellisissä julkaisuissa, sekä tulosten esittelyä kansainvälisissä konferensseissa.

Kasvihuonekaasut ja satelliittimenetelmät -ryhmä on osa Ilmatieteen laitoksen Avaruus- ja kaukokartoituskeskusta (https://space.fmi.fi), sekä osa Suomen akatemian rahoittamaa Inversiomallinnuksen ja kuvantamisen huippuyksikköä.

Hae paikkaa

Jätä avoin hakemus

Vakituiset tehtävät ja pidemmät määräaikaisuudet julkaisemme valtiolle.fi-järjestelmän kautta.

Halutessasi voit jättää valtiolle.fi-järjestelmässä myös avoimen  hakemuksen. Voit kohdentaa sen Ilmatieteen laitokselle hakulomakkeen kohdasta Valinnat. Napsauta sitten yksiköksi Liikenne- ja viestintäministeriö / Ilmatieteen laitos. Hyödynnämme avoimia hakemuksia lähinnä lyhyiden määräaikaisuuksien täyttämisessä.

Rekisterin tietosuojaseloste