Tiedote 29.6.2020

Tiistaille luvassa rankkasateita ja voimakkaita tuulia

Kuva: Bengt Wikström

Ilmatieteen laitoksen maanantaina 29.6. tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu tiistaina syvenevä matalapaine, joka tuo mukanaan rankkasateita ja voimakkaita tuulia. Tuuli alkaa voimistua Suomenlahdella puolenpäivän aikoihin. Tuuli on merellä kovaa ja puuskissa mahdollisesti myrskylukemissa. Matalapaineen jatkaessa matkaa sisämaahan voi maan itäosassa esiintyä vahinkoa aiheuttavia puuskia.

Matalapaineen keskuksen reitillä sademäärä kohoaa suureksi, sadetta voi kertyä kapealle vyöhykkeelle paikoin yli 50 millimetriä, mikä vastaa tyypillistä kesäkuun sademäärää. Rankkasade voi niin ikään aiheuttaa vahinkoja. Todennäköimmin rankin sade osuu Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalta kohti Pohjois-Savoa ulottuvalle vyöhykkeelle.

Ennusteeseen liittyy melko suuria epävarmuuksia ja etenkin vesillä liikkujien on syytä seurata aktiivisesti voimassa olevia varoituksia.

Tarkista: Voimassa olevat varoitukset maa- ja merialueilla Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)

myrskyrankkasadevaroitukset