Tiedote 31.5.2023

Koulujen päättäjäisiä vietetään epävakaisessa säässä

Lämpötila nousee lauantaina ylimmillään noin 15 asteeseen. Sateita saadaan monin paikoin, lähinnä länsirannikolla ja Lapissa päivä on poutainen.
Kuva: Pixabay.

Ilmatieteen laitoksen 31. toukokuuta tekemän ennusteen mukaan koulujen päättyessä lauantaina 3. kesäkuuta sää on suuressa osassa maata puolipilvinen tai pilvinen. Heikkoja sadekuuroja voi tulla paikoin maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Maan itäosassa itärajan tuntumassa on myös riski jatkuvammalle sateelle.

"Länsirannikolla sekä suurimmassa osassa Lappia päivä on enimmäkseen poutainen", sanoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eveliina Tuovinen.

Lauantai-iltana sadekuurojen mahdollisuus kasvaa myös lännessä. Sunnuntaina sadekuuroja tulee monin paikoin, pohjoisessa itärajan tuntumassa voi tulla jatkuvampiakin sateita.

Päivän ylin lämpötila on lauantaina 10–15 astetta, maan pohjoisosassa 7‒11 astetta. Sunnuntaina päivän ylin lämpötila on 9‒13 astetta, Pohjois-Lapissa ja idässä sateessa lähempänä +5 astetta. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lämpötilat vaihtelevat pohjoisen +3 asteesta etelän +7 asteeseen.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset

Sateinen vai epävakainen säätyyppi

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm) Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

SääKesäKoulu