Tiedote 23.3.2006

Tiedote - Kylmä maaliskuu jatkuu

Ilmatieteen laitoksen tietojen mukaan keskiviikon ja torstain välinen yö oli maan keskiosassa laajasti ajankohtaan nähden poikkeuksellisen kylmä. Maan kylmin lukema, -26,0 astetta, mitattiin Virtain Äijännevalla, ja Mikkelissä mitattiin -24,3 astetta. Yön alimmat lämpötilat olivat laajasti maan keskiosassa -20 asteen alapuolella.

Kuva: Eija Vallinheimo

Viimeksi erittäin kylmiä maaliskuun lopun öitä oli vuonna 1963, jolloin maan etelä- ja länsiosassa oli jopa 30 asteen pakkasia. Myös vuoden 1962 maaliskuun loppupuoli oli kylmä.

Maaliskuun loppupuolen yölämpötilat ovat keskimäärin maan etelä- ja keskiosassa -3...-6 ja Pohjois-Suomessa -6 ...- 9 astetta. Keskimääräiset päivälämpötilat vaihtelevat Lapin nollasta asteesta maan eteläosan noin 4 asteeseen.

Pohjois-Eurooppa, Baltian maat ja Itä-Eurooppa ovat edelleen hyvin kylmän ilman alueella. Pohjoisen pallonpuoliskon kylmin ilmamassa on lähes pysähtynyt meille. Kylmän ilman siirtymistä saadaan odottaa vielä noin viikon ajan.

Vaikka yöt ovat edelleen hyvin kylmiä, Ilmatieteen laitos ennustaa päivälämpötilojen kuitenkin nousevan asteen, pari nollan yläpuolelle.

Lue lisääMaaliskuun sääseurannasta