Säätiedotus 7.4.2020 klo 12

Lämpimämpää ilmaa virtaa lounaasta ja sää on vuodenaikaan nähden lämmintä. Sadealue liikkuu illalla maamme yli itään.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Aluksi verrattain selkeää ja poutaa, mutta vähitellen lännestä alkaen pilvistyvää ja paikoin vesisadetta. Myöhemmin illalla lännestä alkaen jälleen selkeämpää ja poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään 9...15 astetta, huomenna hieman alempi. Yön alin +1...-3 astetta. Kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, yöllä luoteenpuoleista tuulta, huomenna päivällä jälleen lounaanpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja illalla paikoin vähän vesisadetta. Yöstä alkaen poutaa. Päivän ylin lämpötila on 5...10 ja yön alin 0...-5 astetta. Kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, yöllä luoteenpuoleista tuulta, huomenna päivällä jälleen lounaanpuoleista tuulta.

Lapissa

Enimmäkseen pilvistä ja paikoin lumi- tai räntäsadetta, yöllä selkeää ja poutaa. Huomenna päivällä pilvisyys lisääntyy jälleen. Päivän ylin lämpötila on tänään 0...+5 astetta, huomenna hieman korkeampi. Yön alin -1...-8 astetta. Heikkoa tuulta, huomenna kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 7.4.2020 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Perämeri

Lounaistuulta huomenna 16 m/s.

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 14 m/s.

Selkämeri ja Merenkurkku

Lounaistuulta huomenna 14 m/s.

Norjan merellä oleva matalapaine liikkuu itään kohti Pohjois-Skandinaviaa. Keski-Euroopassa on laaja korkeapaine.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Lounaistuulta 7-12 m/s. Myöhemmin iltapäivällä tuuli kääntyy lännen puolelle ja voimistuu vähän, iltayöllä lännen ja luoteen välistä tuulta 10-14 m/s. Aamuyöllä tuuli kääntyy vähitellen lännen ja lounaan välille, aamupäivällä 5-9 m/s. Illalla lännestä alkaen ajoittain vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-12 m/s. Iltapäivällä lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, Pohjois-Itämerellä ja Saaristomerellä illalla ylimmillään 14 m/s. Yöllä tuuli kääntyy vähitellen lounaaseen. Ajoittain vesisadetta, aamuyöstä alkaen enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjanlahti

Etelän ja luoteen välistä tuulta 7-11 m/s, iltayöllä luoteistuulta 9-13 m/s. Aamuyöllä tuuli vähän heikkenee ja kääntyy lounaaseen. Aamulla tuuli jälleen voimistuu, aamupäivällä 10 -14 m/s, Perämerellä päivällä ylimmillään 16 m/s. Ajoittain vesisadetta, iltayöstä alkaen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Etelän ja lounaan välistä tuulta 6-10 m/s. Illemmalla tuuli tilapäisesti heikkenee ja kääntyy lännen ja lounaan välille. Yöstä alkaen luoteistuulta 8-11 m/s, aamulla tuuli jälleen heikkenee. Yöllä ajoittain vesisadetta.