Säätiedotus 6.4.2020 klo 22

Maan itä- ja pohjoisosassa oleva heikko lumi- ja vesisadealue väistyy itään. Lämpimämpää ilmaa virtaa maahamme lounaasta. Iltapäivän ja illan kuluessa uusi sadealue saapuu lännestä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa

Poutaa ja selkeää. Päivällä lännestä alkaen pilvistyvää ja iltaa kohden monin paikoin vesisadetta. Yön alin lämpötila on -1...+2 astetta, päivän ylin 9...14 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta. Iltapäivällä tuuli kääntyy lännen ja luoteen välille.

Maan itäosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Pilvistä ja paikoin heikkoa lumi- tai räntäsadetta, lännestä alkaen selkeämpää ja poutaa. Iltapäivällä lännestä alkaen pilvistyvää ja paikoin vesisadetta. Yön alin lämpötila on +1...-2 astetta, päivän ylin 9...14 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta.

Lapissa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin lumisadetta. Yöllä lännestä alkaen paikoin selkeämpää ja lähinnä Pohjois-Lapissa edelleen siellä täällä lumisadetta. Päivällä Länsi-Lapissa paikoin lumi- tai räntäsadetta, iltapäivällä myös Itä-Lapissa. Yön alin lämpötila on 0...-5 astetta, päivän ylin 0...+5 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta. Iltapäivällä tuuli kääntyy länteen.

Säätiedotus merenkulkijoille 6.4.2020 klo 22

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Länsituulta huomenna illalla 14 m/s.

Islannin lähellä oleva syvä matalapaine liikkuu itään. Iltapäivällä matalapaineen sola kulkee maan yli itään.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Voimistuvaa etelän ja lounaan välistä tuulta, yöstä alkaen 7-11 m/s. Päivällä tuuli kääntyy lännen puolelle ja voimistuu, illalla 11-14 m/s. Iltapäivällä lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-11 m/s. Iltapäivällä lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta 9-13 m/s. Päivällä ajoittain vesisadetta.

Selkämeri, Merenkurkku ja Perämeri

Voimistuvaa etelään kääntyvää tuulta, yöllä 9-13 m/s. Aamulla tuuli heikkenee hieman ja kääntyy lounaaseen. Iltaa kohti lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta 9-13 m/s. Päivällä lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Saimaa

Kaakkoistuulta 3-6 m/s. Yöllä tuuli kääntyy etelään. Aamusta alkaen 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 6.4.2020 klo 19

Odotettavissa tiistai-illasta keskiviikkoiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Lännen puoleista tuulta, kovan tuulen todennäköisyys 30 prosenttia. Yöstä alkaen alle 10 m/s. Iltapäivällä voimistuvaa lounaistuulta, illalla jälleen kovan tuulen todennäköisyys 30 prosenttia.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri ja Pohjanlahti

Lännenpuoleista tuulta alle 14 m/s, yöllä alle 10 m/s. Aamulla voimistuvaa lounaistuulta, keskiviikkona päivällä kovan tuulten todennäköisyys Pohjanlahdella 30 prosenttia, illalla myös Pohjois-Itämeren länsiosassa ja Ahvenanmerellä.