Säätiedotus 7.4.2020 klo 12

Lämpimämpää ilmaa virtaa lounaasta ja sää on vuodenaikaan nähden lämmintä. Sadealue liikkuu illalla maamme yli itään.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Aluksi verrattain selkeää ja poutaa, mutta vähitellen lännestä alkaen pilvistyvää ja paikoin vesisadetta. Myöhemmin illalla lännestä alkaen jälleen selkeämpää ja poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään 9...15 astetta, huomenna hieman alempi. Yön alin +1...-3 astetta. Kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, yöllä luoteenpuoleista tuulta, huomenna päivällä jälleen lounaanpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja illalla paikoin vähän vesisadetta. Yöstä alkaen poutaa. Päivän ylin lämpötila on 5...10 ja yön alin 0...-5 astetta. Kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, yöllä luoteenpuoleista tuulta, huomenna päivällä jälleen lounaanpuoleista tuulta.

Lapissa

Enimmäkseen pilvistä ja paikoin lumi- tai räntäsadetta, yöllä selkeää ja poutaa. Huomenna päivällä pilvisyys lisääntyy jälleen. Päivän ylin lämpötila on tänään 0...+5 astetta, huomenna hieman korkeampi. Yön alin -1...-8 astetta. Heikkoa tuulta, huomenna kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 7.4.2020 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta illalla 14 m/s.

Islannin lähellä oleva syvä matalapaine liikkuu itään. Laaja korkeapaine vallitsee Keski-Euroopassa.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti

Lounaistuulta 8-11 m/s. Myöhemmin iltapäivällä tuuli kääntyy lännen puolelle ja voimistuu, illalla lännen ja luoteen välistä tuulta 10-14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee. Illemmalla lännestä alkaen ajoittain vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-10 m/s. Iltapäivällä lännen ja luoteen välille kääntyvää ja voimistuvaa tuulta, illalla 9-12 m/s, Pohjois-Itämerellä ja Saaristomerellä ylimmillään 14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee. Iltapäivällä ajoittain vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjanlahti

Etelän ja lounaan välistä tuulta 8-12 m/s. Päivällä tuuli tilapäisesti heikkenee sekä kääntyy länteen, mutta illasta alkaen luoteistuulta 10-13 m/s. Iltapäivällä lännestä ajoittain vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Etelän ja lounaan välistä tuulta 6-10 m/s. Illemmalla tuuli tilapäisesti heikkenee ja kääntyy lännen ja lounaan välille, yöstä alkaen luoteistuulta uudelleen ylimmillään 10 m/s. Hyvä näkyvyys, illalla paikoin vesisadetta.