Säätiedotus 10.5.2021 klo 22

Maan keskiosassa oleva sadealue liikkuu pohjoiseen. Yön kuluessa sää selkenee maan etelä- ja keskiosassa.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Etelästä alkaen poutaantuvaa ja selkenevää, aluksi maan keskiosassa vielä pilvisempää ja monin paikoin sadetta tai sadekuuroja. Yön alin lämpötila on 7...11 astetta, päivän ylin 17...22 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Enimmäkseen pilvistä ja ajoittain vesisadetta, paikoin myös sumua. Päivällä vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin vesikuuroja. Yön alin lämpötila on +2...+8 astetta, päivän ylin 15...20 astetta, lämpimintä etelässä. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Lapissa

Puolipilvistä tai pilvistä ja etelästä alkaen vesisadetta, päivällä Pohjois-Lapissa räntää tai lunta. Päivällä poutaa alueen eteläosassa. Yön alin lämpötila on +1...-8 astetta, päivän ylin 2...11 astetta, lämpimintä etelässä. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 10.5.2021 klo 22

Kovan tuulen varoitus:

Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Etelätuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Saaristomeri, Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Saimaa

Etelänpuoleista tuulta 12 m/s.

Itä-Euroopasta ulottuu korkeapaineen selänne Suomeen. Pohjanmerellä muodostuu matalapaineen osakeskus, joka liikkuu koilliseen.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri

Etelänpuoleista tuulta 6-10 m/s, paikoin ylimmillään 12 m/s. Paikoin utua.

Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Aluksi etelänpuoleista tuulta 10-14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamusta alkaen 8-12 m/s. Paikoin vesikuuroja, yöllä utua tai sumua Selkämeren eteläosassa, mutta muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa

Etelän ja kaakon välinen tuuli voimistuu hitaasti ja yöstä alkaen tuulta 7-12 m/s. Ajoittain vesisadetta sekä utua tai sumua.

Merenkurkku ja Perämeri

Kaakonpuoleista tuulta 3-7 m/s. Yöllä etelänpuoleinen tuuli voimistuu, aamusta alkaen 6-10 m/s, Merenkurkussa ylimmillään 12 m/s. Ajoittain vesisadetta sekä paikoin utua tai sumua.

Saimaa

Etelänpuoleista tuulta 6-10 m/s. Päivällä 8-12 m/s. Ajoittain vesisadetta sekä paikoin utua tai sumua.