Maatalouden sääpalvelut

Maataloudelle on tarjolla mm. tekstiviestipalveluita ja puhelinnauhoite.

Traktori tekee isoja heinärullia kuivasta heinästä.
Kuva Vesa Jääskeläinen, Kuvaliiteri.

Maatalouden tekstiviestipalvelut

Maatalouden tekstiviestisääpalvelut saat matkapuhelimeesi numerosta 16161.

Palvelun hinta on 0,84 €/viesti (DNA 0,85 €/viesti) ja se toimii Elisan, Telian ja DNA:n liittymillä.

Sateen todennäköisyys ja sademäärä

Lähetä tekstiviesti sade paikannimi tai postinumero (esimerkiksi sade haapajärv__i) numeroon 16161.Vastausviestinä saat sateen todennäköisyys- ja sademääräennusteen kolmen tunnin jaksoissa vuorokauden ajalle.

Lämpötila, hallan todennäköisyys ja suhteellinen kosteus

Hakusanalla halla ja paikannimi tai postinumer_o (esim. _halla sysmä) saat lämpötilan ja suhteellisen kosteuden ennusteen kolmen tunnin välein reilun vuorokauden ajalle sekä ennusteen hallan todennäköisyydestä.

Tuulen suunta ja nopeus

Hakusanalla tuuli paikannimi tai postinumero (esim. tuuli töysä) saat ennustetun tuulen suunnan ja nopeuden kolmen tunnin välein reilun vuorokauden ajalle.

Kasvinsuojelusää

Hakusanalla kasvinsuojelu paikannimi tai postinumero (esim. kasvinsuojelu tyrnävä) saat ennusteen hyvistä, kohtalaisista tai huonoista ajankohdista kasvinsuojelutoimenpiteille.

Tehoisa lämpösumma

Hakusanalla lämpösumma paikannimi tai postinumero (esim. lämpösumma lempäälä) saat havaitun ja ennustetun lämpösumman kasvukaudella.

Puhelinnauhoite 5 vrk 0600 1 0620 (0,93 €/min)

Maatalouden sääpalvelun maakuntakohtaisissa ennusteissa kiinnitetään huomio säätekijöihin, jotka ovat tärkeitä maataloudelle kasvukauden eri vaiheissa.

Puhelimesta kuuluvien ohjeiden avulla voit kuunnella seuraavien maakuntien (alueiden) säätiedotteet: Uusimaa (Uusimaa + Itä-Uusimaa), Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Länsi-Lappi, Koillismaa.

Numerolla pääset eri valikkoihin:

2 = sen maakunnan 5 vrk:n sääennuste, mistä soitat5 = lähimaakunnan sääennusteet6 = muiden maakuntien sääennusteet

Maakuntien suorat numerot