Uutinen 31.8.2015

RainMan-sadetutkasovellusta ei enää saatavilla iOS-laitteille

Ilmatieteen laitoksen RainMan-mobiilisovellus on poistettu Applen AppStore-sovelluskaupasta. Jo asennetut sovellukset toimivat vielä toistaiseksi.

Lakkauttamisen taustalla on sovelluksen nykyisen version toimimattomuus viimeisimmillä iOS-käyttöjärjestelmäversioilla ja tarvittavien muutostöiden kustannukset. RainManin päivittämisen sijaan resursseja keskitetään Ilmatieteen laitoksen verkkosivujen tutkatuotteiden kehitykseen. Sivuilta jo tällä hetkellä löytyvät sadetutkapalvelut toimivat myös älypuhelimilla. Ilmatieteen laitoksen verkkosivu on vuoden 2015 alusta ollut responsiivinen, eli sivujen selaus sujuu hyvin myös mobiililaitteilla.

Ilmatieteen laitos tarjoaa säätutkatietoa myös avoimena datana. Avoin data tarjoaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden luoda RainManin kaltaisia sovelluksia. Myös RainMan-sovelluksen lähdekoodin julkaisemista sovelluskehittäjien käyttöön selvitetään parhaillaan.

Android- ja Windows Phone -sovellukset toimivat vielä

RainMan on saatavilla myös Android- ja Windows Phone -laitteille. Sovellus toimii vielä toistaiseksi niiden nykyisillä käyttöjärjestelmävaatimuksilla. Android- ja Windows Phone -sovelluksiakaan ei kuitenkaan enää päivitetä. Niiden mahdollisesta lopettamisesta ilmoitetaan erikseen.

Lisätietoa:

Sadetutka Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla (myös mobiilikäyttöön): http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueetAvoin data: https://ilmatieteenlaitos.fi/avoin-data