Uutinen 17.7.2015

@meteorologit-tilillä Twitterissä jo yli 100 000 seuraajaa

Ilmatieteen laitos on ollut Twitterissä vuodesta 2009, ja meteorologien tili on kasvattanut tasaisesti seuraajamääräänsä. Nyt rikki meni 100 000 seuraajan raja.

Ilmatieteen laitoksen Twitter-tilin takana on joukko meteorologeja sekä säätilastojen asiantuntijoita, jotka twiittaavat ajankohtaisista sääilmiöistä tarvittaessa vuorokauden ympäri.  Suosittuja aiheita ovat erilaisten sääilmiöiden lisäksi esimerkiksi sääennusteet ajankohtaisiin tapahtumiin. Sää on sosiaalisessa mediassakin mielenkiintoa herättävä puheenaihe. Maaliskuussa 2015 @meteorologit oli suomenkielisistä Twitter-tileistä 6. seuratuin ja valtion organisaatioista ylivoimaisesti seuratuin. Viimeisen vuoden aikana seuraajamäärä on tuplaantunut.

Yksi Twitterin ominaisuuksista on interaktiivisuus, ja seuraajien lähettämiin kysymyksiin ja kommentteihin pyritään vastaamaan mahdollisimman aktiivisesti. Twitter toimii yhtenä tärkeänä viestintäkanavana myös erityisolosuhteissa, kuten uhkaavissa säätilanteissa.

@meteorologit-tilin lisäksi Ilmatieteen laitoksella on käytössä @IlmaTiede-tili, joka keskittyy twiittaamaan  ajankohtaisia tiedeuutisia Ilmatieteen laitoksen tutkimusalueilta. Tämän tilin on tähän mennessä löytänyt lähes 3000 seuraajaa.

Twitter on yksi maailman suosituimmista ja eniten kävijöitä keräävästä sosiaalisen median palveluista. Sen käyttö perustuu 140 merkkiä pitkiin, säännöllisiin päivityksiin eli "twiitteihin".

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitoksen viestintä, viestinta@fmi.fi