Uutinen 27.5.2024

Ilmatieteen laitoksen Paikallissää-sovellukseen julkaistu uusia ominaisuuksia

Tuoreet uudistukset tekevät Ilmatieteen laitoksen Paikallissää-sovelluksesta entistä informatiivisemman ja käyttäjäystävällisemmän, tarjoten tarkempia ja ajantasaisempia säätietoja.

Kesäkauden alkaessa Ilmatieteen laitoksen Paikallissää-sovellus päivittyy. Suurin osa uudistuksista liittyy sovelluksen Kartta-välilehdelle. Uudistukset parantavat käyttäjäkokemusta ja ennusteiden tarkkuutta.

Keskeisimmät uudistukset

  • Tutkakuvien päivitys: Tutkakuvien väriskaala muuttuu sinivoittoiseksi, mikä parantaa sateiden erottuvuutta karttapohjista.

  • Tutkakuvayhdistelmän valinta: Käyttäjä voi valita Suomen tutkakuvayhdistelmän (15 minuutin aika-askel) tai Skandinavian tutkakuvayhdistelmän (1 tunnin aika-askel).

  • Ennustusjakson pidentyminen: Tutkasade-ennusteen ennustusjakso pitenee joko neljään tuntiin tai 24 tuntiin riippuen valitusta tutka-animaatiosta.

  • Salamointitiedot: Paljon toivotut salamointitiedot tulevat tutkahavaintojen päälle. Ne kertovat, kauanko havaitusta salamaniskusta on aikaa. Salamat luokitellaan seuraavasti: Punainen salama on iskenyt korkeintaan 15 minuuttia sitten ja keltainen salama 15 - 30 minuuttia sitten. Skandinavian tutkakoosteessa keltainen on 15 -75 minuuttia sitten iskenyt salama.

  • Uudet karttatasot: Uusia karttatasoja ovat lämpötila- ja tuuliennusteet, joissa on valittavissa joko yhden tai kolmen tunnin aika-askeleet. Yhden tunnin aika-askeleella ennusteen pituus on 24 tuntia ja kolmen tunnin aika-askeleella ennusteen pituus on kolme vuorokautta.

  • Lämpötilaennuste: Lämpötila esitetään värialueilla ja numeroilla, jotka skaalautuvat tarkasteltavan alueen koon mukaan.

  • Tuuliennuste: Tuulitiedot esitetään tuulinuolen suunnan, koon ja värin avulla. Myös tuuliennusteen nuolet skaalautuvat tarkasteltavan alueen koon mukaan.

Säähavaintoihin on lisätty graafisessa muodossa vuorokausihavainnot, jotka ulottuvat ajassa kuukauden taaksepäin. Tämä tieto sisältää vuorokauden sademäärän, maanpinnan alimman lämpötilan sekä vuorokauden äärilämpötilat.

Lataa maksuton Ilmatieteen laitoksen Sää -sovellus

SääsovellusGoogle Play StoreApp StoreAppGallery