Tiedote 21.4.2024

Huonoa talvista ajokeliä alkavalla viikolla

Liikenneolosuhteet ovat monin paikoin poikkeuksellisen talvisia ajankohtaan nähden.
Kuva: Shutterstock

Kylmä sää jatkuu, ja ensi viikolla esiintyy monin paikoin merkittäviä lumisateita sekä jäätävää vesisadetta. Myös silkkaa vettä sataa idässä melko runsaasti. Liikenneolosuhteet ovat vuodenaikaan nähden monin paikoin poikkeuksellisen talvisia ja liukkaita. Monet ovat liikkeellä kesärenkailla.

Kaakosta lähestyvä matalapaine saapuu sateineen Suomeen maanantaina. Maanantaina sade alkaa maan etelä- ja keskiosassa lumena tai jäätävänä vesisateena. Jäätävä vesisade saattaa taivuttaa paikoin puiden oksia sähkölinjoille. Idässä sade muuttunee maanantaina illalla tavalliseksi vesisateeksi.

Tiistaina lumipyry on pahimmillaan maan länsiosassa ja jäätävät vesisateet Keski-Suomessa. Idässä on vesisateita ja lauhempaa. Keskiviikkona sää lämpenee hieman, ja lumisateet heikkenevät vähitellen.

"Erityisesti yöaika ja aamut voivat olla liikenteen sujumiselle haastavia. Päiväsaikaan auringon lämpö pyrkii sulattamaan asfalttipintoja, mutta varsinkin yön ja aamun tunteina satava lumi säilyy tiellä. Jos ei ole mahdollisuutta ajaa kelin mukaisilla renkailla, on hyvä miettiä etukäteen eri vaihtoehtoja kulkea tai siirtää menoja," meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta huomauttaa.

Lisätiedot:

Voimassa olevat varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta: 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)