Tiedote 20.8.2015

Juhani Damski Ilmatieteen laitoksen pääjohtajaksi

Valtioneuvosto nimitti 20. elokuuta 2015 Ilmatieteen laitoksen pääjohtajaksi filosofian tohtori Juhani Damskin pääjohtaja Petteri Taalaksen virkavapauden ajaksi. Damskin toimikausi alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2019.

Damski työskentelee tällä hetkellä liikenne- ja viestintäministeriön yleisen osaston kehittämisyksikön johtajana. Tätä ennen Damski työskenteli Ilmatieteen laitoksella vuodesta 1987 lähtien, viimeisimpänä Sää ja turvallisuus –tulosalueen johtajana.

"Ilmatieteen laitos on kansainvälinen menestystarina. Tämän on mahdollistanut maailmanluokan tutkimus, jatkuva osaamisen kehittäminen ja asiakkaita kuunnellen luodut palvelut," Juhani Damski sanoo. "Haluan omalta osaltani olla jatkamassa tätä menestystarinaa. Esimerkiksi ilmaston muuttumisen ja digitalisaatiokehityksen myötä laitoksen osaamiselle sekä laitoksen tuottamalle tiedolle ja palveluille on jatkuvasti kasvava yhteiskunnallinen tilaus."

Ilmatieteen laitoksen nykyinen pääjohtaja Petteri Taalas siirtyy vuoden 2016 alussa Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeriksi.

Ilmatieteen laitos on palvelu- ja tutkimuslaitos, joka tuottaa yleisen turvallisuuden ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten kannalta tärkeitä sää-, meri- ja ilmastopalveluja. Ilmatieteen laitoksessa työskentelee noin 720 henkilöä.

Lisätiedot:

Juhani Damski, juhani.damski@lvm.fi; puh. 0295 34 2500Petteri Taalas, petteri.taalas@fmi.fi, puh. 029 539 2200