Tiedote 3.4.2022 (Päivitetty: 4.4.2022 12:54)

Huhtikuun ensimmäinen viikko on erittäin talvinen

Alkuviikosta on odotettavissa runsaita lumisateita. Ajokeli muuttuu huonoksi tai erittäin huonoksi suuressa osassa maata.
Kuva: Shutterstock

Tarkennettu runsaimman sateen maantieteellistä aluetta ja ajoitusta.

Ilmatieteen laitoksen maanantaina 4. huhtikuuta päivittämän ennusteen mukaan maanantaina laaja matalapaineen osakeskus tuo mukanaan runsaasti lunta maan etelä- ja keskiosaan. Lunta voi kertyä 10–15 senttimetriä.

Tiistain vastaisena yönä lounaasta saapuu toinen voimakas matalapaineen osakeskus maan etelä- ja keskiosaan. Se tuo laajalle alueelle lisää lunta jopa 10–20 senttimetriä. Tämänhetkisen ennusteen mukaan sateet tulevat lähes täysin lumena. Etelästä Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon suuntaan lumi on märkää ja tarttuu puihin. Kokonaislumisadekertymä voi ylittää paikoin 30 cm. Näin runsaat lumisateet aiheuttavat katujen ja teiden kunnossapidolle runsaasti töitä.

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi

Ajokeli muuttuu laajalti huonoksi tai erittäin huonoksi suuressa osassa maata. Maan etelä- ja keskiosassa raskas lumi voi aiheuttaa paikoin sähkökatkoja. Lännenpuoleinen tuuli voimistuu maan etelä- ja länsiosassa. Myrskypuuskia ei kuitenkaan todennäköisesti synny.

Lisätietoa

Voimassa olevat varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

LumiLumipyryAjokeli