Tiedote 18.4.2024

Lumisade heikentää ajokeliä maan itäosassa viikonloppuna

Lumikertymä on huomattava vuodenaikaan nähden, ja talvinen ajokeli voi yllättää tielläliikkujat. Myös lämpötilat ovat hyvin talvisissa lukemissa.
Kuva: Juha Tuomi.

Ilmatieteen laitoksen 18. huhtikuuta tekemän ennusteen mukaan maan itäosaan leviää perjantai-illan aikana lumisadealue, jonka yhteydessä pohjoistuuli voimistuu. Lumisade on voimakkaimmillaan perjantain ja lauantain välisenä yönä, ja maan itäosassa voi olla lauantaina aamulla lunta maassa 5–10 senttimetriä. Eniten lunta kertyy todennäköisesti Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueille.

Lauantaina sateet ja tuuli heikkenevät vähitellen, mutta myös lännempänä sataa muutama senttimetri lunta.

Lumikertymä on huomattava vuodenaikaan nähden, ja talvinen ajokeli voi yllättää tielläliikkujat. Myös päivälämpötilat jäävät erityisesti idässä lauantaina huomattavan talvisiksi. Vastaavia, noin viiden pakkasasteen lukemia mitataan alueella tyypillisesti helmikuun puolivälissä.

"Etenkin eteläisessä Suomessa on ollut ajoittain jo keväistä, eikä runsasta lumisadetta välttämättä osata odottaa. Kesärenkaatkin voivat olla jo autoissa alla, mutta niillä matkanteko ei ole välttämättä turvallista viikonloppuna", arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Sunnuntai on poutainen, mutta kylmä päivä. Lämpötila jää maan pohjoisosassa sekä paikoin idässä päivälläkin pakkasen puolelle.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta: 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)

SääLumisadeSäävaroitusKevät