Tiedote 27.6.2013

Ilmatieteen laitos varoittaa ukkospuuskista

Ilmatieteen laitos on antanut torstaina 27.6. klo 14.52 vaaratiedotteen koskien voimakkaita ukkospuuskia.
Kuva: Antonin Halas

Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla esiintyy lähitunteina vaarallisen voimakkaita ukkospuuskia, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoa. Ulkona olevien on syytä tarkkailla tilanteen kehittymistä ja siirtyä tarvittaessa sisätiloihin.

Vaaratiedotteet luetaan kaikilla radiokanavilla ja tarpeen mukaan ne näkyvät myös televisiossa.

Vaaratiedote tuo lisätietoa annettuun varoitukseen

Ilmatieteen laitos lähettää vaaratiedotteen, jos tapahtuma aiheuttaa hengen- tai terveysvaaran tai vaaran omaisuuden tuhoutumiselle tai vaurioitumiselle merkittävässä määrin. Ilmatieteen laitos antaa vaaratiedotteen, kun sen avulla voidaan antaa tarkempaa tietoa kuin varoituksella, ja voimakas sääilmiö iskee parin lähitunnin aikana tai on jo tietoa tuhoista. Lisäksi pitää ilmiön olla hyvin voimakas. Tällaisia sääilmiöitä ovat mm. voimakkaimmat kesäiset rajuilmat ja matalapaineisiin liittyvät kaikkein voimakkaimmat myrskytuulet.

Vuonna 2012 vastaavia tiedotteita ei annettu lainkaan. Tilannetta seurataan Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoituksetSäätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min+pvm)Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600(4,01 e/min + pvm)

Kesäkuun sään seuranta: (http:// http://ilmatieteenlaitos.fi/kesakuu)