Tiedote 25.12.2022

Joulun sää jatkuu talvisena

Joulupäivä on poutainen ja talvinen. Tapaninpäivänä ajokeli muuttuu huonoksi pohjoisessa.
Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen 25. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan sää on joulupäivänä maan etelä- ja länsiosassa sekä Lapissa ajoittain verraten selkeä. Muualla pilvisyys on vaihtelevaa. Joulupäivän sää on poutainen eikä säävaroituksia ole voimassa.

Tapaninpäivän vastaisena yönä pilvisyys lisääntyy vähitellen lounaasta alkaen maan länsi- ja pohjoisosassa. Tapaninpäivän aamusta alkaen lunta sataa monin paikoin Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Lapissa. Ajokeli muuttuu huonoksi tapaninpäivän aamusta Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Tapaninpäivänä etelänpuoleinen tuuli voimistuu kovaksi lounaisilla merialueilla sekä Pohjanlahdella ja kohtalaista jäätämistä esiintyy Suomenlahden itäosassa.

Teknisen ongelman vuoksi sää- ja varoitustietojen päivittymisessä Ilmatieteen laitoksen verkkopalveluun ja sääsovellukseen on häiriöitä. Vika on Ilmatieteen laitoksen tiedossa ja sitä ratkaistaan parhaillaan. Ilmatieteen laitos pahoittelee häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Lisätiedot:

Säästä twiittaavat @meteorologit Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm) Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

SääJoulu