Tiedote 27.12.2011

Tuulet voimistuvat jälleen

Tuulet voimistuvat jälleen tänään tiistaina lännestä alkaen. Tuulet ovat Tapaninpäivää heikompia, mutta voivat aiheuttaa paikoin vahinkoa.
Kuva: Jukka Ylävuo

Maan etelä- ja keskiosassa länsituuli on iltapäivän ja illan aikana puuskissa yleisesti noin 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Kainuussa, Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa tuulenpuuskat voivat olla noin 25 m/s. Yöllä tuulet heikkenevät lännestä alkaen. Tuulet eivät kuitenkaan ylly yhtä voimakkaiksi kuin Tapaninpäivänä, mutta paikoin voi kuitenkin aiheutua tuulivahinkoja.

Voimakas matalapaineen keskus liikkuu Etelä-Lapin ja Koillismaan yli kaakkoon. Varsinkin välittömästi matalapaineen keskuksen lounaispuolella tuuli on voimakasta. Iltapäivällä tuuli on voimakkaimmillaan Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, myöhemmin iltapäivällä Kainuun ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä illalla Pohjois-Karjalassa. Tuuli voimistuu myös muualla maan etelä- ja keskiosassa lännestä alkaen.

Lisätietoja:

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (3,98 e/min + pvm)Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm)

Tuulitietoa: http://ilmatieteenlaitos.fi/ajankohtaista/462426Joulukuun sääseuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/joulukuu

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset