Tiedote 5.10.2011

llmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta ja korkeasta aallokosta

Ilmatieteen laitoksen mukaan hurrikaani Ophelian rippeet saapuvat Suomeen perjantain 7. lokakuuta aikana.
Kuva: Juha Tuomala

Ilmatieteen laitoksen ennusteen voimakas matalapaine, hurrikaani Ophelian uudelleen syvenevät jäänteet, saapuvat torstaina 6.lokakuuta Keski-Ruotsiin. Perjantain kuluessa matalapaine kulkee Merenkurkun tienoilta koilliseen Itä-Lappiin.

Sadealueen ja kylmän rintaman jälkipuolella perjantaina etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta ja hyvin puuskaista Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Puuskat ovat voimakkuudeltaan noin 20–25 metriä sekunnissa.

Pohjanmaan maakunnissa, Kainuussa sekä Keski-Suomen ja Pohjois-Savon pohjoisosissa puuskat ovat paikoin 25–30 m/s. Tuulivahingot ovat hyvin todennäköisiä. Pohjanlahdella esiintyy kovaa myrskyä, yli 25 m/s.

Ilmatieteen laitos varoittaa jo tällä hetkellä kovasta tuulesta Itämerellä, samoin voimassa on jo aallokkovaroituksia. Lisäksi on annettu ennakkovaroituksia merialueiden myrskystä ja kovasta aallokosta perjantaille. Merkitsevä aallonkorkeus voi perjantaina ylittää jopa 4 metriä Pohjois-Itämeren itäosassa, Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa. Myös muualla aallokko voi haitata liikennöintiä.

Lue lisää:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600(3,98 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (3,98 e/min+pvm)

Voimassa olevat varoitukset: ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset