Tiedote 24.10.2017

Lumisateita myös eteläiseen Suomeen [Päivitetty 25.10.2017]

Etelä-ja Länsi-Suomeen leviää torstaiyön ja aamun aikana lumi- ja räntäsadealue. Liikenteessä on syytä varautua talviseen ajokeliin.
Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona 25.10. tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu keskiviikkoiltana lännestä runsas sadealue, joka liikkuu hitaasti itään. Sade tulee pääosin lumena ja räntänä ja sateiden yhteydessä esiintyy voimakasta tuulta. Lounaissaaristossa sade tulee vetenä, samoin etelärannikolla sade voi tulla osin vetenä.

Torstaiyön ja aamun aikana lumi- ja räntäsadealue leviää suuren osaan Etelä- ja Länsi-Suomea. Lunta kertyy enimmäkseen 5-15 senttimetriä, Etelä-Suomen sisäosissa jopa 20 senttimetriä. Lumi- ja räntäsade hankaloittaa liikennettä ja torstaina on syytä varautua talviseen keliin.

Muualla maassa on enimmäkseen poutaa. Torstaipäivän kuluessa lumisateet hiljalleen heikkenevät. Sadealueen jälkeen sää jatkuu vaihtelevana.

Etelään ensilumi tilastollisesti loka-marraskuun vaihteessa

Tilastojen mukaan ensilumi sataa maan eteläosassa keskimäärin loka-marraskuun vaihteessa ja maan keskiosassa lokakuussa, pysyvä lumipeite tulee noin kuukautta myöhemmin. Rannikkoseudut ovat pisimpään lumettomina.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Talven lumista: http://ilmatieteenlaitos.fi/lumitilastot

Säätä Twitterissä seuraavat @meteorologit