Tiedote 10.4.2017

Tulvakeskuksen varoitukset nyt uudistetussa Sää-sovelluksessa

Uudistettu Sää-sovellus tuo viiden vuorokauden sää- ja tulvavaroitukset mobiililaitteisiin.

Palvelu on osa Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Tulvakeskuksen yhteistyötä. Vesistötulvavaroitukset täydentävät Ilmatieteen laitoksen rankkasade- ja merivesitulvavaroituksia.

Ilmatieteen laitoksen ja SYKEn yhteinen Tulvakeskus ennustaa ja varoittaa tulvista

"Tulvakeskuksen toiminnassa Ilmatieteen laitoksen säätieto ja -taito on yhdistetty SYKEn vesiosaamiseen", kertoo Tulvakeskuksen päällikkö Eerik Saarikalle. "Hyödynnämme kansalaisten paljon käyttämää Sää-sovellusta myös tulvavaroitusten jakelussa", Saarikalle jatkaa.

Sää-sovellus näyttää käyttäjälleen varoitukset laitteen sijaintiin perustuen. Valittavissa on myös koko maan karttanäkymä ja tekstit, mikä on hyödyllistä arvioitaessa tilannetta koko maassa.

Sää-sovelluksessa näytetään varoitukset viidelle vuorokaudelle. Verkkosivuilla siirryttiin viiden vuorokauden varoituksiin helmikuussa.

Palvelua on rahoittanut Ilmatieteen laitoksen lisäksi maa- ja metsätalousministeriö ja Finanssialan keskusliitto. "Ilmatieteen laitos otti helmikuussa käyttöön viiden vuorokauden varoituskartat, mikä oli erinomainen uudistus. Uuden sovelluksen myötä sääilmiöihin varautuminen helpottuu entisestään," kehuu johtaja Risto Karhunen Finanssialan Keskusliitosta.

Lisätiedot:Projektipäällikkö Eerik Saarikalle, Ilmatieteen laitos, puh. 029 539 2090 eerik.saarikalle@fmi.fiPalvelupäällikkö Markku Maunula, Suomen ympäristökeskus, puh.  029 525 1420, markku.maunula@ymparisto.fi

(http://(tiedote http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/307611850).) tiedote 1.2.2017