Tiedote 28.2.2017

Ilmatieteen laitos kehittämään Azerbaidžanin ympäristön seurantaa

Ilmatieteen laitos on mukana budjetiltaan 1,4 miljoonan euron EU-projektissa, jonka tarkoituksena on kehittää Azerbaidžanin ympäristön seurantaa ilmanlaadun mittaus etunenässä.

Azerbaidžanissa on käynnistynyt Ilmatieteen laitoksen koordinoima EU-rahoitteinen Twinning-hanke, jolla kehitetään Azerbaidžanin ympäristön seurantajärjestelmiä laadukkaamman tiedon tuottamiseksi ympäristöpolitiikkaa koskevan päätöksenteon tueksi. Käytännön kehittämistyön kohteena on etenkin ilmanlaadun seurannassa käytettävät menetelmät.

Hankkeessa siirretään Suomen Ilmatieteen laitoksella oleva osaamista ja kokemusta Azerbaidžanin käyttöön. Ilmatieteen laitos on tehnyt vastaavanlaisia projekteja muun muassa Makedoniassa ja Kosovossa.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 1,4 miljoonaa euroa ja se kestää kaksi vuotta. Ilmatieteen laitoksen alihankkijoina projektissa toimivat Itävallan ympäristövirasto (Umweltbundesamt), Latvian sisarlaitos (Latvian Environment, Geology and Meteorology Centre) sekä Suomen ympäristökeskus SYKE. Azerbaidžanissa yhteistyökumppaneita ovat maan ympäristöministeriö sekä sen alla toimivat ympäristömonitoroinnin osasto (National Monitoring Department on Environment) ja ilmatieteen laitos (Department of National Hydrometeorology). Ilmatieteen laitoksen Katja Lovén toimii Azerbaidžanin Bakussa Resident Twinning Advisorina, jonka tehtävänä on vastata paikan päällä hankkeen eteenpäin viemisestä tulevan kahden vuoden ajan.

Lisätietoa:

Katja Lovén, Resident Twinning Advisor, puh. +994 50 326 2570 (Azerbaidžan), +358 50 919 5456 (Finland), katja.loven@fmi.fiHarri Pietarila, projektipäällikkö, puh. 050 337 8224, harri.pietarila@fmi.fi