Tiedote 18.1.2017

Myrskypuuskat voivat aiheuttaa vahinkoja tulevina päivinä

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan keskiviikkona 18.1. ja torstaina 19.1. tuulenpuuskat voivat aiheuttaa vahinkoja ensin maan pohjoisosissa ja myöhemmin myös osassa maan keskiosaa.
Kuva: Tuire Härkönen

Keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä voimakas matalapaine tuo kovia tuulia erityisesti maan pohjoisosiin. Etelä- ja Keski-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla tuuli voi puuskissa yltää paikoin 25 metriin sekunnissa. Pohjois-Lapissa ja Kainuussa tuuli on heikompaa, mutta myrskypuuskia on odotettavissa sielläkin. Tuulet heikkenevät torstaiaamuna väliaikaisesti.

Torstai-iltapäivän ja illan sekä perjantaiyön aikana Suomen pohjois- ja itäpuolella oleva matalapaineen alue voimistaa jälleen lännenpuoleisia tuulia.  Torstai-illan tuulet puhaltavat voimakkaimmin maan keskivaiheilla. Lännenpuoleiset tuulet voivat aiheuttaa tuulivahinkoja erityisesti torstai-iltana ja perjantaiyönä, sillä puuskat yltävät 18 - 23 m/s. Muuallakin maassa ilta ja yö ovat tuulisia, mutta puuskat jäävät yleisesti myrskylukemista.

"Kuluva vuodenaika pitänee laajemmat tuulituhot aisoissa, mutta tuulivahingot ja paikalliset sähkökatkot ovat melko todennäköisiä", Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Niko Tollman arvioi.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600(4,01 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min+pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset