Tiedote 30.5.2011

Uusi Metsäpalovahti varoittaa tekstiviestillä

Uusi Metsäpalovahti-palvelu antaa tiedon metsäpalovaroituksen voimassaolosta kunnan tarkkuudella. Käyttäjä saa näin tiedon metsäpalojen riskistä.
Kuva: Juho Aalto

Metsäpalovahti on jatkoa Ilmatieteen laitoksen vahtipalveluille, joiden tavoitteena on kertoa käyttäjälle häntä kiinnostavista sääilmiöistä tai asioista reaaliaikaisesti ja täsmällisesti. Metsäpalovahti-palvelu ilmoittaa tekstiviestillä valitussa paikassa voimasta olevasta metsäpalovaroituksesta. Palvelu lähettää viestin, kun metsäpalovaroitus astuu voimaan tilatulla alueella ja seuraavan viestin, kun varoitus poistuu.Palvelussa voi olla yhtä aikaa tilauksia usealle paikkakunnalle. Palvelun voi tilata esimerkiksi kodin, työpaikan ja kesämökin sijainnin mukaan.Metsäpalovaroitusten voimassaolon aikana avotulen teko metsiin tai niiden läheisyyteen on kielletty. Kevään ensimmäiset metsäpalovaroitukset annetaan useimmiten toukokuun alkupuolella. Metsäpalovaroituskausi päättyy syyskuussa tai viimeistään lokakuun alussa.Palvelun lähettämien viestien hinta on 0,60 euroa/kpl ja palvelu lähettää enintään viisi viestiä vuorokaudessa.

Metsäpalovahti-palvelun tilausohjeet

Tilaa Metsäpalovahti- palvelu matkapuhelimeesi lähettämällä viesti metsäpalovahti paikkakunta numeroon 16167.esim. Metsäpalovahti Asikkala

Voit lisäksi määritellä ajat, jolloin haluat vastaanottaa viestejä. Esimerkiksi jos haluat tilata palvelun Asikkalaan ja vastaanottaa viestejä vain klo 9-21, niin voit lähettää viestinesim. Metsäpalovahti Asikkala 9 21

Paluuviestinä saat tilausvahvistuksen ja ohjeet palvelun lopettamiseen.Palvelun voi lopettaa milloin tahansa lähettämällä viestinmetsäpalovahti sulje numeroon 16167.

Mikäli haluat palvelun tauolle esim. ulkomaan matkan ajaksi, niin voit lähettää viestinmetsäpalovahti tauko

Palvelun käytön jatkaminen onnistuu viestillämetsäpalovahti jatka

Lisätietoja:

Suunnittelija Roope Tervo, p. (09)1929 3651, roope.tervo@fmi.fi

Lue lisää Metsäpalovahti-palvelusta: http://ilmatieteenlaitos.fi/metsapalovahti