Tiedote 13.12.2022

Ennusteita ja tutkittua tietoa – Ilmatieteen laitoksen virtuaalinen esittelytilaisuus 11.1.2023

Miten sääennuste syntyy? Millaista on meteorologin työ? Millaisiin kysymyksiin Ilmatieteen laitoksen tutkijat etsivät ratkaisuja juuri nyt?

Ilmatieteen laitoksen tehtävänä on varmistaa, etteivät sää tai olosuhteet yllätä ketään - olipa kyse olosuhteista maalla, merellä, ilmassa tai avaruudessa, lähitunteina tai tulevaisuudessa. Tämän tavoitteen eteen meillä työskentelee päivittäin iso joukko eri alojen asiantuntijoita.

Tervetuloa tutustumaan virtuaalisesti Ilmatieteen laitoksen toimintaan keskiviikkona 11.1. klo 15-16! Tilaisuudessa pääset kurkistamaan meteorologien ja tutkijoiden työhön ja kysymään heiltä mieltäsi askarruttavia asioita.

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta ilmoittauduthan ennakkoon 9.1. klo 15 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/28FFC996B4A2DC1F Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen tilaisuuden alkua.

Ohjelma 11.1.2023 klo 15-16

Ilmatieteen laitoksen esittely Viestinnän asiantuntija Kaisa Ryynänen

Sään ennustaminen Meteorologi Sini Tenhunen

Sää, meri, ilmasto ja avaruus: Mitä Ilmatieteen laitoksella tutkitaan juuri nyt? Paneelissa ajankohtaisesta säätutkimuksesta kertoo tutkimusprofessori Aku Riihelä, merentutkimuksesta kertoo yksikönpäällikkö Laura Tuomi, ilmastoaiheita avaa Joonas Merikanto ja avaruustutkimuksesta kertoo tutkija Maria Hieta.

Kysymyksiä yleisöltä

Lisätietoja

Kaisa Ryynänen, viestinnän asiantuntija, p. 029 539 2283, kaisa.ryynanen@fmi.fi

Kati Johansson, viestinnän asiantuntija, p. 029 539 2199, kati.johansson@fmi.fi

Tapahtuma