Uutinen 6.5.2019

Elämyksellinen näyttely tarjoaa kokemuksen myrskyistä

Suomen Metsämuseo Luston myrskynäyttely yhdistää taidetta, luonnontiedettä ja kulttuurintutkimusta.

Myrskyasema-näyttely kertoo muun muassa myrskyjen historiasta ja synnystä, ilmastonmuutoksesta sekä ihmisten myrskykokemuksista ja -muistoista. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa.

Eri taiteenlajeja yhdistävässä näyttelyssä pääsee näkemään muun muassa, kuinka ulkona raivoava myrsky vavisuttaa kodin pöytää tai kokea hetken, jolloin puu kaatuu myrskyn voimasta. Myrsky museon sisällä esittäytyy valoteoksena, ja videoprojisoinnin avulla pääsee tutustumaan elämykselliseen myrskyn vangitsemiseen – menetelmään, joka pohjautuu säämagiikan uskomuksiin.

Myrskyn ennustajan stand-up ottaa kantaa ilmastonmuutokseen teatteritaiteen keinon. Ilmatieteen laitoksen Sääpäivystys tarjoaa näyttelyssä tutkimustietoa myrskyistä ja ilmastonmuutoksesta. 

Myrskyasema on tuotettu osana Luston johtamaa Myrskyn merkit -hanketta (2016–2019), joka sai Suomen Kulttuurirahaston Taide²-rahoituksen. Hankkeessa on hyödynnetty Luston ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran myrskykokemusten keruussa (2016) tallennettua aineistoa.

Myrskyasema-näyttely on avoinna 26.4.2019 - 12.1.2020 Suomen Metsämuseo Lustossa.

http://www.lusto.fi/