Tiedote 23.2.2015

Ilmatieteen laitos aloittaa YT-neuvottelut

Ilmatieteen laitoksen rahoitukseen kohdistuvista leikkauksista aiheutuva säästötavoite on noin 4,6 miljoonaa euroa. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on enintään 85 henkilöä vuoteen 2016 mennessä.

Ilmatieteen laitos on jättänyt tänään 23. helmikuuta neuvotteluesityksen henkilöstöedustajille yhteensä 4,6 miljoonan euron säästö- ja sopeutustarpeista vuoteen 2016 mennessä.  Suunniteltuihin säästötoimenpiteisiin kuuluvat myös henkilövähennykset, joiden määräksi arvioidaan enintään 85 henkilöä. Neuvottelujen piirissä on koko Ilmatieteen laitoksen henkilöstö.

YT-neuvottelut johtuvat Ilmatieteen laitoksen toimintaan tehdyistä rahoitusleikkauspäätöksistä kuten valtion yleisestä taloustilanteesta johtuvista budjettirahoituksen leikkauksista sekä tutkimuslaitos- ja  –rahoitusuudistuksesta.

"Mittavasta säästötavoitteesta huolimatta tavoitteenamme on varmistaa, että Ilmatieteen laitos on tulevaisuudessakin kilpailukykyinen organisaatio, joka vastaa yhteiskunnan ja asiakkaiden tarpeisiin", Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas sanoo.  "Palveluillemme ja tutkimuksellemme on vahva kysyntä yhteiskunnan eri sektoreilla." Neuvottelut käynnistyvät 2. maaliskuuta 2015.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Petteri Taalas, puh.  029 539 2200Hallintojohtaja Marko Viljanen, puh. 029 539 2300