Tiedote 3.1.2012

Lumisade vaikeuttaa liikennettä lähipäivinä

Voimakas matalapaine saapuu keskiviikkona 4.1. lounaasta Suomeen. Lumisateet ja tuuli vaikeuttavat liikennettä.
Kuva: Eija Vallinheimo

Matalapaineeseen liittyy melko runsasta lumisadetta. Ilmatieteen laitoksen mukaan torstai-iltaan mennessä uutta lunta kertyy maan etelä- ja keskiosassa yleisesti 5 - 15 senttimetriä. Sateet alkavat keskiviikkona pääosin lumena, mutta muuttunevat Salpausselän eteläpuolella myöhemmin monin paikoin vedeksi. Lumisateet ja tuuli vaikeuttavat ajokeliä, joka muuttuu paikoin erittäin huonoksi. Koska lämpötila on lähellä nollaa, lumi tarttuu melko hyvin puihin ja aiheuttanee paikoin puiden taipumisia ja oksien katkeiluja etenkin edellisten myrskyjen jo valmiiksi heikentämässä puustossa.

Rannikolla tuuli voimakasta

Etelän ja kaakon välinen tuuli voimistuu läntisillä merialueilla myrskylukemiin. Etelä- ja lounaisrannikolla puuskat ovat ylimmillään noin 20 m/s. Muualla maan etelä- ja keskiosan sisämaassa puuskat ovat noin 14 - 17 m/s, joten paikoin voimakas tuuli voi aiheuttaa vahinkoa jo edellisten myrskyjen heikentämälle puustolle.

Lisätietoja:

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (3,98 e/min + pvm)Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoituksetTammikuun sääseuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/tammikuuLumitilanteen seuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/lumitilanne