Tiedote 23.10.2014

Talveen syytä varautua! [Päivitetty 23.10. ko 15.45]

Kylmät yöt ja ensimmäiset lumihiutaleet ovat hyvä muistutus siitä, että olemme lähestymässä talvea.
Kuva: Eija Vallinheimo

Kylmät yöt ja ensimmäiset lumihiutaleet ovat hyvä muistutus siitä, että olemme lähestymässä talvea. Pakkanen kiristyi torstaiaamuna jo 20 asteen tietämille. Taivalkoskella lämpötila putosi alle -21 asteeseen ja myös mm. Tohmajärvellä ja Sallassa saavutettiin -20 asteen raja. Viime talvet ovat olleet hyvin erilaisia säiden osalta. Viime talvi oli koko maassa keskimääräistä lauhempi, paikoin maan keski- ja pohjoisosassa harvinaisen lauha ja sitä edelliset talvet olivat etelässä poikkeuksellisen lumisia.

Voimassa varoituksia huonosta ajokelistä

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan maahamme saapuu perjantaiaamuna lännestä laaja sadealue, joka huonontaa ajokeliä jo huomenna aamulla Pohjanmaan rannikolla sekä Länsi-Lapissa. Sade alkaa lumena, mutta muuttuu perjantai-iltaa kohden vetisemmäksi. Suurimmat lumikertymät saadaan perjantain aikana Meri-Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosan alueella, missä ennustetut kertymät ovat luokkaa 5-15 cm. Ilmatieteen laitoksen palvelut auttavat valmistautumaan talvisäähän ja varautumaan vaikeisiin sääolosuhteisiin.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoituksetZoomattava tutkakuva:http://ilmatieteenlaitos.fi/sadealueet-suomessa