Tiedote 5.7.2016

Voimakkaita ukkosia maan pohjoisosiin

Voimakkaisiin ukkosiin on syytä varautua tänään Pohjois-Karjalasta Lapin lounaisosiin ulottuvalla alueella.
Kuva: Asko Hämäläinen

Idästä virtaa maan pohjoisosaan erittäin lämmintä ja kosteaa ilmamassaa. Maan etelä- ja länsiosassa ilma on selvästi viileämpää. Ilmamassojen rajavyöhykkeeseen kehittyy päivällä voimakkaita ukkoskuuroja, jotka liikkuvat länteen. Näihin ukkosiin liittyy runsasta salamointia, rankkasateita, mahdollisesti rakeita ja paikoin myös erittäin voimakkaita ukkospuuskia.

"Suurin todennäköisyys vahinkoa aiheuttaville ukkosille on Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan pohjoisosissa, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Lapin lounaisosassa. Näillä alueella liikkuvien on syytä seurata säätilanteen kehittymistä ja tarvittaessa suojautua sisätiloihin", toteaa Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman.

Yöksi voimakkaat ukkoset heikkenevät.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset Ukkosia voi seurata tutkakuvasta: http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet/suomen-keskiosa