Säätiedotus 12.7.2020 klo 12

Sade- ja myös ukkoskuuroja tulee tänään lähinnä lännessä. Muualla on enimmäkseen poutaista.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa

Aluksi enimmäkseen poutaista ja selkeää, länsirannikolla kuitenkin pilvisempää ja sadekuuroja sekä myös ukkosta. Myöhemmin iltapäivällä ja illalla myös sisämaassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja sadekuuroja sekä ukkosta. Yöllä ja huomisaamuna vain paikoin sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään on 15...20 astetta, huomenna 13...18 astetta. Yön alin on 6...10 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Maan itäosassa

Verrattain selkeää ja enimmäkseen poutaista, lähinnä alueen kaakkoisosassa voi tulla joitakin sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään on 17...21 astetta, huomenna 14...18 astetta. Yön alin on 8...12 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Maan pohjoisosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa, lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapin lounaisosassa sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään on 13...20 astetta, lämpimintä etelässä. Huomenna päivän ylin on 12...17 astetta. Yön alin lämpötila on 4...10 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 12.7.2020 klo 12

Vienanmeren tienoilla oleva matalapaine liikkuu koilliseen ja täyttyy. Uusi, heikko matalapainen muodostuu vähitellen maan keskiosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Lounaanpuoleista tuulta 3-7 m/s, illalla 5-9 m/s. Aamuyöllä heikkenevää tuulta, huomisaamulla 2-6 m/s. Paikoin sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosta, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri

Lounaanpuoleista tuulta 4-8 m/s. Yöstä alkaen lännen ja luoteen välistä tuulta 2-6 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Ahvenanmeri ja Selkämeri

Lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta 4-8 m/s. Huomenna tuuli hieman voimistuu. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Länsituuulta 1-5 m/s, yöllä tuuli on suunnaltaan vaihtelevaa. Paikoin sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosta, hyvä näkyvyys.