Joukkoistaminen osana Sää-sovellusta päättyy

Omat havainnot -toiminto lakkaa Ilmatieteen laitoksen Sää-sovelluksen uudistuessa toukokuussa 2022.

Toiminto päättyy toukokuussa 2022

Omat havainnot -toiminto oli osana Sää-sovellusta vuoden 2022 uudistukseen asti.

Omat havainnot -toiminto kytketään pois käytöstä. Vaikka käytössäsi olisi edelleen vanha sovellus, niin kyseinen osio ei sovelluksessa enää toimi, eikä esimerkiksi itse tehtyjä havaintoja pääse selaamaan. Toiminto siis ilmoittaa uudistetun sovelluksen julkaisun jälkeen, että se on pois käytöstä.

Syynä lopetukselle on palvelun vähäinen käyttö.

Ilmatieteen laitokselle tähän mennessä lähetettyjä havaintoja ei toistaiseksi poisteta, vaan ne arkistoidaan mahdollista myöhempää tutkimuskäyttöä varten.

Voiko havaintoja edelleen katsella tai poistaa?

Kun Omat havainnot -osio suljetaan, tietoja ei saa enää näkyville. Ennen tätä voit käyttää palvelua normaalisti. Omia havaintoja voit myös poistaa menemällä oman havaintosi tietoihin ja painamalla oikeasta yläkulmasta Poista-tekstiä.

Voinko saada lähettämäni havainnot talteen tai saada ne poistetuksi, vaikka Omat havainnot -toimintoon ei olisi enää pääsyä?

Se on mahdollista jos tiedossasi on omien havaintojen tunniste. Tunnisteen löydät vanhan sovelluksen Tietoa sovelluksesta -osion sivun alalaidasta. Tunnisteen avulla havaintoja voidaan hakea ja poistaa. Jos haluat hakea tai poistaa tietojasi, ota yhteyttä päättyneen projektin päällikköön Ismo Karjalaiseen sähköpostitse ismo.karjalainen@fmi.fi.

Mikä oli toiminnon käyttämä lisenssi?

Käytössä oli CC0 1.0 -lisenssi: Tutustu tarkemmin CCO 1.0 -lisenssiin