Uutinen 16.6.2015

Siilinkarin säähavaintotiedot puuttuvat kesän ajan

Tampereen Siilinkarin säähavaintoasema peruskorjataan kesällä 2015. Tämän johdosta paikallissääosiossamme Siilinkarin havaintotiedoissa on puutteita.

Tuulihavaintojen osalta katko on jo alkanut, ja asemalta on tällä hetkellä saatavissa ainoastaan lämpötila- ja kosteushavainnot. Kaikki havaintosuureet ovat poissa käytössä viikosta 27 alkaen.

Katko johtuu Siilinkarin havaintoaseman alueen laajemmista kunnostustöistä, jotka Liikennevirasto aloittaa kesäkuun lopulla. Näiden kunnostustöiden yhteydessä uusitaan myös Ilmatieteen laitoksen kaikki säähavaintolaitteet. Peruskorjaus valmistuu viimeistään lokakuussa. Näin ollen säähavaintojen saatavuudessa tulee olemaan noin neljän kuukauden katkos.

Vastaavanlainen huoltokatkos on tulossa kesän aikana myös Kirkkonummen Mäkiluodon havaintoasemalle. Katkon aikana tuulihavainnot ovat poissa käytöstä useamman viikon ajan, kun taas lämpötila- ja kosteushavainnot ainoastaan muutaman päivän. Huoltokatkoksen aikataulusta tiedotetaan tarkemmin, kun aikataulu selviää.

Ilmatieteen laitos tarjoaa veneilijöille tarpeellisia varoitus- ja sääpalveluita

Siilinkarin havaintotiedot ovat olleet kesäisin ahkerassa käytössä erityisesti veneilijöiden keskuudessa. Säähavaintojen puutteesta huolimatta Ilmatieteen laitos tarjoaa monipuolisia palveluja, joiden avulla voit arvioida kesäisiä veneilyolosuhteita. Ennakointi lisää vesillä liikkumisen turvallisuutta.

Älypuhelinsovelluksestamme saat ajantasaiset sääennuste- ja varoitustiedot kaikkialla, missä verkkoyhteydet toimivat. Vesille ei ole kuitenkaan syytä mennä katsoen yhden paikan ennustetta. Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta löytyy erityisesti vesille tarkoitettuja tietoja, kuten ilmanpaine- ja tuulianimaatiota sekä varoituksia.  Veneilysäätä koskevat ennusteet voit myös tilata erikseen tekstiviestitse puhelimeen.

Veneilijälle hyödyllistä säätietoa:

Lisätietoa

HavaintoasematRyhmäpäällikkö Minna Huuskonen, etunimi.sukunimi@fmi.fi, puh. 0295 395 768