Uutinen 9.6.2015

Käyttäjät erittäin tyytyväisiä verkkopalveluumme

Huhtikuussa pidettyyn kävijäkyselyyn saatiin yli 110 000 vastausta. Lämpimät kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa kerättiin huhtikuussa jälleen käyttäjien palautetta ja kehitysideoita verkkopalvelun kehittämiseksi. Kyselyyn saatiin yli 110 000 vastausta. Noin 20 prosenttia vastaajista kertoi kehitysehdotuksiaan myös avointen vastausten muodossa. Kyselyn toteutti yhteistyökumppanimme Userneeds.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotut palkinnot on postitettu voittajille toukokuun aikana.

Sivuston sisältö ja ulkoasu parantuneet

Kyselyn perusteella Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun käyttäjien sitoutuminen verkkopalveluun on vahva: 58 % kyselyyn vastanneista ilmoitti käyvänsä verkkosivustolla päivittäin ja 31 % viikoittain. Kyselyyn vastanneista 99 % pitää Ilmatieteen laitoksen sivustoa hyvänä tai erittäin hyvänä. Tulokset olivat kaikilla kyselyn osa-alueilla paremmat kuin edellisessä, vuoden 2013 lopussa pidetyssä kyselyssä.

Sivuston käytettävyyttä pidettiin monin tavoin hyvänä: navigointia pidettiin helppona, kieliasua ymmärrettävänä, sisältöä luotettavana ja sivuston latautumisaikoja nopeina. Eniten vuonna 2013 pidettyyn vastaavaan kyselyyn nähden ovat parantuneet arviot sivuston sisällöstä ja ulkoasusta. Sivustomme saikin uuden ulkoasun juuri ennen kävijäkyselyä vuoden 2015 alussa.

Kyselyyn vastanneiden kehitysideat ja toiveet painottuvat sivustolla tarjottaviin palveluihin. Eniten toivotaan lisää tilastotietoa menneestä säästä, selkeämpää 10 vuorokauden ennustetta ja kattavampaa tietoa ulkomaiden säistä. Myös reaaliaikaista kuvaa ja videoita toivottiin jonkin verran.

Noin viidennes vastaajista piti sivustoa tylsänä, ja sisältöä elävöittämään toivottiin vaihtoehtoisia esitystapoja kuten animaatioita, videoita ja kuvia. Tämäkin arvio on kuitenkin parantunut viime kyselystä, jossa neljännes vastaajista arvioi sivuston tylsäksi.

Palveluita kehitetään jatkuvasti

Pyrimme ottamaan kyselyn vastauksissa esille nousseita kehitysehdotuksia huomioon verkkosivujen kehityksessä parhaamme mukaan. Kuluvan vuoden aikana verkkopalvelussamme tullaan keskittymään seuraaviin:

  • Ilmastotilastojen esittämistä parannetaan uusien tuotteiden ja visualisointien avulla

  • Paikallissää-sivua täydennetään kattavammilla varoitustiedoilla, aikaisempaa paremmalla säähavainto-osiolla sekä alueellisella tutkakuvalla.

  • Videoiden käyttöä lisätään osana FMI-TV-palvelua

Keskeisimmät sääpalvelut ovat saatavissa myös sovelluksina älypuhelinten käyttäjille (iOs, Android- ja Windows -puhelimiin) ja selainpohjaisena versiona osoitteessa http://m.fmi.fi/saa/

Lisätietoa:http://ilmatieteenlaitos.fi/alypuhelimet